Home » Tom kha kung – Thaise soep met garnalen
Tom Kha kung

Tom kha kung – Thaise soep met garnalen

Op mijn blog vind je al sinds jaar en dag het recept voor thom kha kai, Thaise kippensoep met kokos. Het is dan ook mijn favoriete soep! Maar een recept voor tom kha kung, Thaise soep met garnalen, mocht natuurlijk niet in de lijst met Thaise recepten ontbreken! Ook zo dol op vis? Ik zette de 10 lekkerste recepten met vis op mijn blog voor je op een rij!

Thom Ka Kai soep

Thaise soep

De keuken van Thailand heeft een speciaal plekje in ons hart. Immers hebben wij elkaar daar immers in 1992 leren kennen! En na bijna 30 jaar zijn we nog steeds verliefd. Op de Thaise keuken en elkaar!

lente-uipannenkoekjes

Voorgerecht of maaltijd

Serveer deze Thaise soep met garnalen als voorgerecht of als maaltijd met bijvoorbeeld lekkere frisse Thaise zoet-zure komkommer en deze heerlijke lente-uipannenkoekjes

tom kha kung

Tom kha kung

tom kha kung

Tom kha kung

Een heerlijke romige Thaise soep met garnalen
Afdrukken Pin
Gang: Soep
Keuken: Thais
Trefwoord: vis
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 400 ml kokosmelk
  • 800 ml kippenbouillon van een blokje
  • 200 gram gepelde rauw garnalen
  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • 1 stengel citroengras
  • 2 blaadjes kaffir limoen toko (diepvries)
  • 4 cm verse gember geraspt
  • 300 gram paddenstoelen
  • 1 eetlepel palmsuiker toko
  • 1 eetlepel limoensap
  • 2 eetlepels oestersaus
  • 2 eetlepels vissaus
  • koriander, chilipeper, lente-ui ter decoratie, naar smaak

Aan de slag!

  • Maak de kippenbouillon, vers of van een blokje. 
  • Verhit een scheut olie in een pan. Kneus de sereh, snijd of breek in stukken en doe in de pan. Voeg de geraspte gember toe en fruit even aan. Giet de hete bouillon in de pan.
  • Doe er de paddenstoelen in plakjes bij, de kaffir limoen blaadjes en de garnalen. Laat 5 minuten zachtjes koken.
  • Voeg suiker, oestersaus, vissaus, limoensap en kokosmelk toe, laat nog een paar minuten trekken.
  • Haal de sereh en de kaffir limoen uit de soep (die kun je weggooien). Proef of de smaak in evenwicht is? Wat zuurder? Voeg extra limoensap toe. Wat zouter? Voeg extra vissaus toe.
  • Decoreer de soep voor het serveren met koriander, ringetjes lente-ui en chilipeper.
Delen op Facebook

Bewaar het recept voor tom kha kung soep op Pinterest:

Tom kha kung

Summary
recipe image
Recipe Name
Tom kha kung
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*