Zoetzure komkommer

Thaise zoetzure komkommer maken

Wanneer ik Aziatisch (Thais, Indiaas of Indonesisch) kook, vind ik het ook leuk om allerlei bijgerechten te maken. Zoals deze lekker frisse Thaise zoetzure komkommer. Lekker fris met een beetje pit!

Zoetzure komkommer

Bijgerechten

Geen maaltijd compleet zonder lekkere bijgerechtjes! Zoals naan en chutney bij de Indiase curry. En gefruite uitjes en zoetzure komkommer bij de rendang of Thaise curry. Vaak smaken Aziatische gerechten licht zoet en dan smaakt zo’n zoetzure salade erbij extra lekker. Serveer apart in een schaaltje zodat iedereen zelf zoveel kan pakken als hij of zij wil. De Thaise zoetzure komkommer smaakt heerlijk bij deze hoisinsaus gehaktballetjes!

 

Zoetzure komkommer

Thaise zoetzure komkommer

Wat heb je nodig:

Ingrediënten

  • 50 ml azijn
  • 100 ml water
  • 6 eetlepels suiker
  • 1 theelepel vissaus
  • 1 rode chilipeper
  • 2 sjalotjes
  • ½ komkommer

Breng in een pannetje het water, de suiker, azijn en vissaus op middelhoog vuur aan de kook. Laat een paar minuutjes zacht koken, haal van het vuur en laat volledig afkoelen.

Halveer de rode chilipeper, verwijder de zaadlijsten en snijd in flinterdunne reepjes. Snijd de sjalotjes in hele fijne ringen. Schil de komkommer, halveer en snijd in dunne plakjes.

Voeg alles toe aan het afgekoelde azijnmengsel en laat tenminste 1 uur alle smaken intrekken in de koelkast. Serveer in een leuk schaaltje.

Bewaar het recept voor zoetzure komkommer op Pinterest:

Summary
recipe image
Recipe Name
Thaise zoetzure komkommer
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
41star1star1star1stargray Based on 1 Review(s)

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*