Home ยป Zelf rabarber crumble maken
Rabarber crumble

Zelf rabarber crumble maken

In de Verse Oogst box winter editie vond ik tot mijn grote vreugde rabarber. Je zal het misschien niet geloven, maar ik had dus nog nooit zelf rabarber klaargemaakt. Die rare paarse stengels, wat je daar nou mee? In de box zat ook een recept voor rabarber crumble. Dat zag er zo lekker uit, dus dat stond diezelfde avond dan ook op tafel! Nooit geweten dat rabarber zo makkelijk en snel klaar te maken is.

geforceerde rabarber

Geforceerde rabarber

De rabarber in de Verse Oogst box komt van Ben en Coby de Rond. Zij telen zogenaamde geforceerde rabarber. Deze wordt in de winter geteeld, groeit in het donker en is veel minder zuur dan de variant die in de zomer verkrijgbaar is.

Verse oogst box

Rabarber crumble: fris en zoet tegelijk

De combi van rabarber en zoete crumble is een hele fijne. De zoete crumble haalt de zuurfrisse smaak van de rabarber heerlijk op. De gemberpoeder geeft de rabarber extra pit. Eet het als toetje, lauwwarm uit de oven, met bijvoorbeeld een bolletje ijs. Je weet niet wat je proeft zo lekker!

Rabarber crumble

Rabarber crumble

Wat heb je nodig (4-6 personen)

  • 750 gram rabarber
  • 175 gram suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • Poedersuiker (om te bestrooien)
  • 2 eetlepels gemberpoeder
  • 150 gram bloem
  • Rasp van een halve citroen
  • 75 gram koude roomboter in blokjes

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschaal in.

Snijd (eventueel) de lelijke uiteinden van de rabarber en snijd de stelen in stukken van ca. 3 centimeter. Meng de rabarber met 100 gram suiker, de vanillesuiker en de gemberpoeder. Leg het rabarbermengsel in de ingevette ovenschaal.

Meng de bloem met 75 gram suiker, citroenrasp en klontjes boter met koele handen tot een kruimelig deeg. Verdeel het deeg over de rabarber. Bak de rabarber crumble in circa 35 minuten in het midden van de oven goudbruin.

Laat 10 minuten afkoelen, bestrooi met poedersuiker en serveer zo of met een bolletje ijs.

Voor deze blogpost heb ik producten ontvangen. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.
Summary
recipe image
Recipe Name
Rabarber crumble
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
2.51star1star1stargraygray Based on 8 Review(s)

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

2 Comments

  1. Oh, lekker, ik ben dol op rabarber! Ik wist niet dat je rabarber ook in de winter kon krijgen; fijn om te weten! Zelf maak ik altijd het liefste compote of crumble. Yum!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*