Home » Week van de zomerkoninkjes: aardbeienrecepten van collega foodbloggers
Aardbeien-millefeuille-2

Week van de zomerkoninkjes: aardbeienrecepten van collega foodbloggers

Toen ik op Facebook in de Foodbloggersgroep een oproepje deed voor lekkere aardbeienrecepten werd ik overspoeld met linkjes. Op mijn eigen blog heb ik natuurlijk ook wel wat recepten met aardbei staan, zoals een heerlijke aardbeienlikeur of met cheesecake gevulde aardbeien. Of wat dacht je van een heerlijke aardbeienslof? En met deze ‘Hollandse aardbeien’ heb ik zelfs in het magazine van de Coop gestaan! Vandaag deel ik met jullie de lekkerste aardbeienrecepten van collega foodbloggers!

aardbeienslof

Ontbijtje?

French-Toast-Roll-Up

Ontbijten met aardbeien? Dat doe je met deze heerlijke french toast roll-ups met aardbeien. Of wat dacht je van een heerlijke croissantpudding? Of doe helemaal hip en maak eens een smoothiebowl. Kan zo op Instagram! Ben je niet zo’n ontbijter? Probeer dan eens deze havermout smoothie met aardbei!

aardbeiensalade

Salade

 Voor de lunch of bij de bbq maak je een heerlijke salade, met aardbeien natuurlijk. Zoals deze met geitenkaas. Of deze en deze spinaziesalade met avocado en aardbei.

Ook lekker zijn deze zoete salades met aardbei en komkommer of met zandkoekjes en citroengras!

Aardbeien-millefeuille-2

Taart & gebak

Aardbeien doen het goed in baksels! De meeste recepten van collega foodbloggers vielen in de categorie taart en gebak. De ene nog lekkerder dan de andere.

Heerlijk gebak, zoals deze eclairs, prachtige millefeuilles en repen.

aardbeien-kwarktaart-1

Taarten in overvloed, van een luchtige kwarktaart tot boterzachte cake. Van mini cupcakes tot een aardbeien-mascarponetaartje.

Kwarktaart-met-hartjes-en-browniebodem-met-stuk

De aardbei is een allemans vriend en doet het dus perfect in deze aardbeientaart met citroenmousse of in de aardbeien mojito taart. Of wacht dat je van de combi met chocolade in deze kwarktaart met hartjes en browniebodem of een oreo en aardbeien chocoladetaart?

red velvet

Het rood van de aardbei knalt er echt uit in de aardbeienslof en red velvet taart

Aardbei-rababer-repen-met-havermout

Nog wat meer bakinspiratie nodig? Probeer dan eens een aardbeien amandelcake, aardbeiencake met creme fraiche, aardbei-rabarber repen, een aardbeien-slagroomtaart of aardbeien-yoghurt taart.

charlotte

Toetjes

Ook in de toetjes is de aardbei een geliefd ingrediënt. In de klassieke vlaflip bijvoorbeeld of een ouderwetse hangop.

En ken je de aardbeien versie van de tiramisu al? Ook lekker met limoncello!

Echt uitpakken doe je met een mooie charlotte (deze en deze), of met deze variant met yoghurt. Of met een zo’n mooie aardbeienbol met yoghurtmousse

cranachan

Echt Brits zijn deze Schotse Cranachan en Eton Mess. Of wat dacht je van een aardbeiensoep? Ook te maken op de barbecue.

AardbeienLimoenSapje_2

Drankjes

Proosten doe je met een heerlijke zomerse gincocktail met aardbeien of een aardbeienlikeurtje. Liever geen alcohol? Maak dan eens aardbeien limonade of aardbeien-limoen water.

frozen yoghurt

Ice ice baby

Ook in bevroren toestand is de aardbei niet te versmaden. In dit heerlijke aardbeienroomijs bijvoorbeeld of in een aardbeiensorbet. Heerlijk fris zijn de regenboog fruitijsjes en de frozen yoghurt van aardbei en amandel. En heb je geen ijsmachine? Maak dan eens dit aardbeienijs.

fruitleer

Allerlei

Er gaat natuurlijk niets boven zelfgemaakte jam, zoals deze en deze! Ook handig is dit recept om zelf aardbeien-vlaaivulling te maken. Gezond snoepen doe je met dit aardbeien fruitleer en ook deze aardbeien koffiebroodjes wilde ik jullie niet onthouden

Bedankt collega’s voor al deze heerlijke recepten. Dat het maar een lange en mooie zomer vol heerlijke aardbeien mag worden!

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

8 Comments

  1. Jonna@burgertrutjes

    Ik krijg er gelijk trek van! I love aardbeien!

  2. Jeetje wat veel lekkere recepten! Waaronder ook twee van mij, leuk dankjewel!

  3. Wat een heerlijk overzicht! Krijg direct trek in aardbeien ? lekker!

  4. Heerlijk overzichtje, staan lekkere recepten tussen!

  5. Jeee wat een inspiratie! Aardbeien vervelen nooit hè. Bedankt ook voor het delen?

  6. Fantastische gerechten! Ik vind een aardbeienslof zo lekker! Vroeger at ik ook tussen de middag met mijn moeder aardbeien op wit brood met suiker 🙂 Echt zo ’80’s hahahaha! Nooit aan gedacht trouwens om aardbeien in een salade te doen! Lijkt me heerlijk.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*