aardbeienplaattaart

Week van de zomerkoninkjes: aardbeienplaattaart

Als de temperatuur weer gaat stijgen en de zon zich steeds meer laat zien krijg ik echt het gevoel: de zomer komt er weer aan! Kunnen we eindelijk weer naar buiten om te genieten van het mooie weer. En om lekker te kunnen eten in de tuin. Bij dit zomergevoel horen natuurlijk aardbeien. Overal zie je de mooie rode zomerkoninkjes je toelachen. Zoals op deze heerlijke aardbeienplaattaart.

aardbeienplaattaart

Voor een gezellig gelegenheid een heb ik een heerlijke aardbeienplaattaart gemaakt met een frisse romige citroen-vulling. De taart is eenvoudig te maken maar smaakt en oogt fantastisch!

aardbeienplaattaart

Aardbeienplaattaart

Wat heb je nodig (voor 8 stukken taart)

Verwarm de oven voor op 220°C. Rol de taartbladerdeeg uit op bakpapier op een bakplaat. Ga er even met licht met een deegroller overheen om het deeg mooi plat te maken. Kerf met een mes een rand van 2cm in het deeg, zodat er een lijst ontstaat. Klop een ei los en bestrijk de rand hiermee. Bak het taartdeeg 15 minuten voor.

Laat vervolgens de taartbodem en de oven afkoelen. Draai de temperatuur van de oven naar 180°C.

Klop de gecondenseerde melk, het sap van 3 citroenen, citroenrasp van 1 citroen, 2 eidooiers + wat nog over is van het losgeklopte ei en een snufje zout tot een egaal beslag.

Druk de binnenkant van de taartbodem (dus het stuk binnen de rand) iets in, zodat de rand iets hoger is dan binnenkant. Vul deze voorzichtig met het citroenbeslag. Bak de taart dan nog 25-30 minuten (tot de vulling gestold is maar nog niet kleurt)

Laat de taart op de aanrecht afkoelen en opstijven. Aardbeien in plakjes snijden en over de afgekoelde citroenvulling verdelen. Bestrooi de taart met poedersuiker en smullen maar.

Voor een extra lekker effect – de aardbeien, voordat ze op de taart gaan, met 2 eetlepels suiker en 2 theelepels limoncello bestrooien/besprenkelen en even in laten trekken.

Deze blogpost bevat affiliated links. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.
Summary
recipe image
Recipe Name
Aardbeienplaattaart
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
21star1stargraygraygray Based on 10 Review(s)

3 Comments

  1. Karin van Dam

    Het ziet er super lekker uit helaas ben ik niet gek op aardbeien

    • Dieneke van der Waal

      Hoi Karin, deze taart kun je ook heel goed maken met ander zomers fruit….zoals bijv. Frambozen of perzik. Het lekkerste is om het fruit niet te lang voor het opdienen er op te doen. Dan blijft de taart lekker knapperig.

  2. Ziet er heerlijk fris en fruitig uit! Echt een perfect zomertaartje. 🙂
    Lianne recently posted…Homemade aardbeien witte chocolade ijsMy Profile

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge