‘Hollandse’ aardbeien

Vandaag is het 5 mei en vieren we Bevrijdingsdag. Een mooie gelegenheid om eens een keer ‘Hollandse’ aardbeien te maken. Ik heb ze al vaak voorbij zien komen op Pinterest en ze stonden al een poosje op mijn to-cook lijst.

Hollandse aardbeien

Het ‘recept’ is even simpel als smakelijk. Smelt een reep witte chocolade au-bain-marie of in de magnetron (ca. 1 ½ minuut op 1000 watt). Doop de aardbeien in de witte chocolade of gebruik een lepeltje of kwastje om ca. 2/3 van de aardbei te voorzien van witte chocolade. Dip de aardbeien vervolgens in blauwe suiker of hagelslag. Je zou eventueel ook blauwe chocomelts (o.a. te koop bij Xenos) kunnen gebruiken voor een volgend laagje chocolade. Laat dan wel eerst even de witte chocolade uitharden.

Ik gebruikte blauwe chocolade hagelslag (volgens mij was deze ook van Xenos). De combinatie was heerlijk. De aardbei fris, de chocolade zoet en de blauwe hageltjes lekker knapperig. En het ziet er ook nog eens leuk uit! Ook een leuk snack-idee voor straks bij het WK!

Ook leuk om te lezen:

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen, dat vind ik echt super!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge