Cheesecake in a jar

Wij noemen het thuis altijd kwarktaarmousse, maar op internet kwam ik regelmatig de term “cheesecake in a jar” tegen en dat klinkt eigenlijk een stuk leuker! Een toetje waarmee je altijd scoort, vooral als je het serveert in mooie dubbelwandig glaasjes of kleine weckpotjes. En waarmee je naar hartenlust kunt variëren: in fruit, want zowel lekker met mango, als aardbeien of frambozen.

Cheesecake in a jar of kwarktaartmousse




Maar ook met de bodem. Neem bijvoorbeeld bastognekoeken voor een aparte smaak of oreo’s voor een bijzondere ‘zwarte’ bodem. Zelfs in de mousse kun je variëren door de roomkaas te combineren of deels te vervangen door room, yoghurt, kwark, mascarpone etc. om het frisser of romiger te maken. Experimenteer vooral, er kan niet veel mis gaan!

Wat heb je nodig (4 personen)

Voor de bodem:
100 gram digestive biscuitjes (of andere koekjes)
30 gram boter (gesmolten in de magnetron)

Voor de mousse
1 mango/bakje frambozen/150 gram aardbeien etc.
200 gram roomkaas (Philadelpia, Monchou)
Poedersuiker naar wens
Limoensap naar wens

Verkruimel de koekjes (in de keukenmachine of in een plastic zak en dan lekker slaan). Meng de koekkruim met de gesmolten boter en verdeel dit over de glaasjes. Druk goed aan en zet zolang in de koelkast.

Houd wat van het fruit achter om later mee te garneren. Pureer het fruit in de keukenmachine (of met een vork of staafmixer) en meng het met de roomkaas. Voeg naar smaak poedersuiker (om het zoeter te maken) of limoensap (om het frisser te maken) toe. Verdeel de mousse over de glaasjes. Laat nog een uurtje opstijven in de koelkast. Garneer met het achtergehouden fruit en eventueel een blaadje munt.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge