lemoncurdmousse met mango

Lemoncurdmousse met mango

Deze maand mocht ik voor de foodblogswap koken van de blog Safrana & Argana van Fatima. Een echt foodie met een Marokkaans-Berberse achtergrond, vol met saffraan en arganolie. Vandaar ook haar blognaam! Omdat ik net een heleboel mooie rijpe mango’s had gekocht op de markt, viel mijn oog op een al wat ouder recept op haar blog: mango met yoghurtroom Wij zijn dol op lekkere toetjes, dus dat ging ‘m worden. Geinspireerd hierop maakte ik een heerlijke lemoncurdmousse met mango. Een blijvertje!

Lemoncurd

Lemoncurd maak ik meestal zelf, het is ook helemaal niet moeilijk om te maken. In de foodiebox die ik ieder kwartaal ontvang zat echter een potje lemoncurd van Bonne Maman en ik moet zeggen dat ik erg verrast was door de heerlijke en pure smaak. Deze lemoncurd bevat dan ook niet meer dan suiker, citroensap, hele eieren, boter en tapiocazetmeel. Geen kunstmatige toevoegingen dus. Je kunt er dus gerust voor kiezen om voor dit recept een potje in de winkel te kopen!

lemoncurdmousse met mango

Jules de Strooper

Voor de bodem gebruikte ik de heerlijke dunne en knapperige amandelbrood koekjes van Jules de Strooper. Geloof me, lekkerder dan dat wordt het niet. En de amandelsmaak komt weer terug in het geroosterde amandelschaafsel op de mango. Een heerlijk toetje in al zijn eenvoud kan ik wel zeggen!

lemoncurdmousse met mango

Lemoncurdmousse met mango

Wat heb je nodig (4 kleine glaasjes)

  • 60 gram amandelbroodkoekjes (of andere koekjes naar smaak)
  • 20 gram roomboter
  • 150 gram mascarpone
  • 2 flinke eetlepels lemoncurd
  • 1/2 verse mango
  • Twee eetlepels geschaafde amandel
  • Twee blaadjes verse munt, in dunne reepjes

Doe de koekjes in een stevige plastic zak en sla ze fijn met een deegroller of een zware pan. Smelt de roomboter in een pannetje en roer hier de koekkruimels door. Verdeel de koelkruimels over de glaasjes.

Meng de mascarpone met de lemoncurd. Verdeel over de glaasjes. Dit is het mooiste om te doen met een spuitzak maar gewoon erin lepelen kan ook. Zet ongeveer een uur in de koelkast.

Snijd de mango in dunne plakjes of blokjes en verdeel over de glaasjes. Rooster de geschaafde amandel lichtbruin in een koekenpan. Blijf erbij, laat het niet verbranden. Verdeel het amandelschaafsel en de muntreepjes over de mango.

Voor deze blogpost heb ik producten toegestuurd gekregen. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.
Summary
recipe image
Recipe Name
Lemoncurdmousse met mango
Author Name
Published On
Preparation Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

2 Comments

  1. Karin van Dam

    Dat recept lijkt me heerlijk ik heb het opgeschreven en ga het zeker een keertje maken

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge