Home » Luchtige tiramisu mousse
luchtige tiramisu mousse

Luchtige tiramisu mousse

Hier in huis is iedereen dol op tiramisu. De originele versie met lange vingers en amaretto maak je het liefst ruimschoots van tevoren zodat de smaken goed in kunnen trekken. En is best een machtig dessert. Deze luchtige tiramisu mousse is niet alleen snel gemaakt, je kunt ‘m ook snel serveren!

luchtige tiramisu mousse

Geen alcohol en geen rauw ei

Nog een voordeel van deze luchtige tiramisu mousse: het bevat geen alcohol en geen rauw ei. Ideaal dus wanneer je de mousse wil serveren aan jonge kinderen of aan oudere mensen aan wie je beter geen rauw ei kunt serveren. En maak je de mousse zonder amarettini (net zo lekker), dan is het receptje ook glutenvrij.

Amandelextract

De smaak van de amaretto kun je perfect verkrijgen door het toevoegen van een buisje bitter amandelextract. Wel de smaak, niet de alcohol! Ik heb altijd amandelextract in huis, je maakt er ook snel heerlijke bitterkoekjes en amarettini mee! Ik koop mijn buisjes amandelextract altijd in Duitsland (goed en goedkoop), ik zie online dat Oetker alleen flesjes verkoopt. Probeer even uit of 1 theelepel hiervan voldoende is, voeg anders gerust meer toe.

luchtige tiramisu mousse

Spuiten of scheppen?

Het mooiste effect krijg je wanneer je de mousse opspuit met een spuitzak. Doe dit wel in twee gedeeltes, dus een zak voor de amarettini en eentje erna. Teveel gedoe? Lepel dan de mousse voorzichtig in de glaasjes. Voor de smaak maakt het in ieder geval geen enkel verschil. Dol op mousse? Ik zette de 10 lekkerste mousse recepten voor je op een rij!

luchtige tiramisu mousse

Amarettini

Voor een lekkere ‘bite’ vulde ik de glazen halverwege met amarettini koekjes, van die kleine harde Italiaanse bitterkoekjes. Die ik even niet kon vinden in de supermarkt en toen maar zelf bakte (recept volgt binnenkort!). Je kunt deze stap ook weglaten, de mousse is dan net zo lekker!

luchtige tiramisu mousse

Luchtige tiramisu mousse

Wat heb je nodig (4 personen)

Ingrediënten

  • 250 ml. slagroom
  • 250 gram mascarpone
  • Buisje bittere amandelextract (2 ml.) of amandelaroma
  • Zakje klopfix
  • 50 ml sterke koffie (klein kopje)
  • 75 gram poedersuiker
  • Zakje harde amarettini
  • Cacaopoeder

Klop de slagroom stijf met het zakje klopflix. Meng in een beslagkom de mascarpone met de poedersuiker en het amandelextract en de koffie en klop los. Meng nu beetje bij beetje de slagroom met een spatel door het mascarponemengsel. Het moet goed mengen maar toch zo luchtig mogelijk blijven.

Lepel de tiramisumousse in mooie glazen of gebruik een spuitzak, dat ziet er nog netter uit! Spuit of lepel tot halverwege, bestrooi met amaretti en spuit de glazen verder vol. Bestrooi tot slot met cacaopoeder. Laat een uurtje opstijven in de koelkast.

Bewaar het recept voor luchtige tiramisu mousse op Pinterest:

Pinterest pin tiramisu mousse

Summary
recipe image
Recipe Name
Luchtige tiramisu mousse
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
31star1star1stargraygray Based on 5 Review(s)

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*