Ga terug Email Link
+ servings
luchtige tiramisu mousse

Luchtige tiramisu mousse

Een luchtig versie van tiramisu zonder eieren en alcohol!
Print Pin
Gang: Nagerecht
Keuken: Italiaans
Bereidingstijd: 10 minuten
opstijven: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 10 minuten
Servings: 4 personen

Wat heb je nodig:

Ingrediënten

  • 250 ml slagroom
  • 250 gram mascarpone
  • 1 buisje amandelextract (2ml) of amandel aroma
  • 1 zakje klopfix
  • 50 ml sterke koffie klein kopje
  • 75 gram poedersuiker
  • 1 zakje amarettini optioneel
  • cacaopoeder

Aan de slag!

  • Klop de slagroom stijf met het zakje klopflix.
    250 ml slagroom, 1 zakje klopfix
  • Meng in een beslagkom de mascarpone met de poedersuiker en het amandelextract en de koffie en klop los.
    250 gram mascarpone, 1 buisje amandelextract (2ml), 50 ml sterke koffie, 75 gram poedersuiker
  • Meng nu beetje bij beetje de slagroom met een spatel door het mascarponemengsel. Het moet goed mengen maar toch zo luchtig mogelijk blijven.
  • Lepel de tiramisumousse in mooie glazen of gebruik een spuitzak, dat ziet er nog netter uit! Spuit of lepel tot halverwege, bestrooi met amarettini en spuit de glazen verder vol.
    1 zakje amarettini
  • Bestrooi tot slot met cacaopoeder.
    cacaopoeder
  • Laat een uurtje opstijven in de koelkast.
Delen op Facebook