Home » My happy life augustus 2017
hudson kijkduin sushi rol

My happy life augustus 2017

Een korte aflevering van My happy life dit keer, want de vorige was nog maar twee weken geleden. We zitten alweer volop in het leven van alledag, helaas lijkt de vakantie alweer lang geleden. Toch probeer ik zoveel mogelijk het vakantiegevoel vast te houden. We eten – zodra dat kan – lekker buiten, ik kook veel Thaise gerechten, kijk uren naar de vakantiefoto’s, monteer filmpjes en denk alweer na over de volgende bestemming! Sterker nog, we hebben de kerstvakantie alweer geboekt! La Palma here we come.  Okay, over een paar maanden dan. Maar eerst nog even een korte terugblik op een halve augustusmaand!

Bodhi bij Burger King

Weer naar school/aan het werk

Met Bodhi ging ik gezellig een middagje naar de stad om schoolspullen te kopen. Echt jammer dat de V&D schoolcampus er niet meer is! We zijn goed geslaagd, o.a. bij HEMA en Decathlon. Een klein kapitaaltje armer sloten we gezellig af bij de Burger King. Want hoewel Bodhi dol op is lekker eten blijft het ook een kind. En fastfood rules!

Bodhi's kruidenboter

Op dinsdag 22 augustus moest hij voor het eerst naar de middelbare school. Spannend maar ook leuk, hij had er echt veel zin in. En het is ‘m ook super goed bevallen. ‘Het voelt helemaal niet alsof ik naar school ga, mama’! En vooral van de kookklas kwam hij stralend terug. Mét zelfgemaakte kruidenboter en fruitsalade. Waar we van hebben genoten. Want zelfgemaakt door je kind smaakt dubbel zo lekker!

rosé bier op het strand

Leuke dingen doen

Zoals ik al eerder zei proberen we het vakantiegevoel vast te houden door zoveel mogelijk leuke dingen te doen. Zo gingen we naar een gezellige braderie in Naaldwijk en dronken we rosé biertjes met bitterballen op het strand. We gingen gezellig shoppen voor Peter en kwamen thuis met een jurkje en schoenen voor mij (altijd goed!). Ook bezochten we weer eens museum Voorlinden in Wassenaar, echt één van mijn favoriete musea voor moderne kunst! En het feit dat je daar in het restaurant op het terras heerlijk wijn en garnalenbitterballen van Holtkamp kunt eten werkt daar natuurlijk wel een beetje aan mee…

Voorgerechten Little V

Met een collega en oud-collega ging ik eten bij Vietnamees restaurant Little V in Den Haag. Een review volgt nog. Wat heb ik daar ontzettend lekker gegeten!

hudson kijkduin sushi rol

Met gastblogger Dieneke ging ik gezellig lunchen/werkbespreking houden op Kijkduin. Bij Hudson at ik deze heerlijke crunchie sushi rol.  En twee dagen later troffen we elkaar weer, dit keer voor een perslunch bij de nieuw geopende Jamie’s Italian Den Haag. Als ik dan zo zit te eten, en ook nog eens met een mooie goodiebag naar huis ga, moet ik mijzelf af en toe even knijpen hoor. Is dit echt? Geloof me, het went nooit. Maar tegelijkertijd weet ik ook: ik werk er hard voor. Er gaan heel veel uren zitten in mijn blog. Maar het is en blijft mijn favoriete hobby!

verse oogst box

Foodpost

Ik ontving de Verse oogst box. Een heerlijke box vol groente en fruit van het seizoen. Voldoende voor twee personen voor 5 dagen, inclusief informatie en recepten. Je betaalt € 27,50 voor heerlijke groente en fruit dat zo van het land bij jou in de keuken komt. Ik maakte o.a. een heerlijke Caesar pastasalade (recept volgt), appelmoes, tomatensoep, gevulde puntpaprika’s en bosvruchtenjam. De aubergine ging in de moussaka, de kersen aten we uit het vuistje en de portobello’s vulde ik met gehakt, de jalapenopeper en nacho’s! Ook dat recept volgt nog! Het is echt leuk zo’n box, het zorgt er ook voor dat je lekker creatief aan de slag gaat met het aanbod van die week!

bosvruchtenjam

Blog

Afgelopen maand kwam mijn eerste vlog online! Van de Thaise kookcursus die ik volgde in Chiang Mai. Heb jij ‘m al gezien? Vergeet niet een ‘duimpje omhoog’ te geven en je te abonneren op mijn Youtube kanaal.

Evita

En ik heb nog een leuk nieuwtje: vanaf maandag 4 september gaat op mijn blog een nieuwe gastblogger tweewekelijks schrijven over styling en interieur! Evita Schmidt is een vriendin met een weergaloos gevoel voor styling en mooie spullen. Zo iemand met wie je de kringloopwinkel binnenloopt en jijzelf alleen maar ’troep’ ziet en zij met de leukste dingen naar huis gaat. Ik ben dan ook blij dat zij het team komt versterken. En in de oktober woonmaand zal er zelfs wekelijks een blogpost van Evita online komen. Je kunt hier alvast kennis met haar maken!

Marjolein stopt helaas al gastblogger voor My happy kitchen & lifestyle. Jammer natuurlijk, maar gelukkig kun je haar blijven volgen want ze is namelijk met een vriendin een eigen food & travelblog gestart: Foodies have arrived. Ik wens ze veel succes, de blog ziet er prachtig uit!

Pasta's Jamie's Italian

Na de heerlijke lunch bij Jamie’s Italian mocht ik een week later nog een keer aanschuiven voor een culinair hoogstandje: een lunch in The Park (Bilderberhotel Rotterdam) in het kader van het Fruits de Mer festijn in september. Hierover later meer! Het was in ieder geval weer fantastisch. Wat een zwaar leven heb ik toch…..

Fruits de mer

September

Er staat weer een hoop leuks op de planning voor september! Zo ga ik o.a. appels en peren plukken in ’t Goy en naar het AH sportfestijn in het Zuiderpark. Ik heb er zin in!

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

2 Comments

  1. Little V was mijn ‘after marathon’ foodspot in Rotterdam in april! Of hoe je er 2000 kcal zonder moeite weer aan kan vreten! Wat een feest 😀

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*