Puntpaprika’s met gehakt

Deze puntpaprika’s met gehakt heb je in een mum van tijd op tafel staan. Een makkelijk en lekker recept dat ook nog eens mooi oogt. Rode puntpaprika’s smaken lekker zoet. Wanneer je ze even voorkookt blijven ze mooi in vorm en heeft het vruchtvlees een lekkere bite. Het gehakt is mild tot lekker pittig (afhankelijk van de salsa die je gebruikt). Ik eet dit gerecht het liefst in combinatie met romige verse aardappelpuree!

Puntpaprika's met gehakt

Puntpaprika’s met gehakt

Wat heb je nodig (twee personen):

  • 2 rode puntpaprika’s
  • 1 eetlepel olie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 300 gram gehakt
  • 1 bakje champignons, in plakjes
  • Half potjes salsa (b.v. Casa Fiesta, mild of hot naar smaak)
  • Koriander (fijngehakt)
  • Zout, peper

Verwarm de oven voor op 220 graden. Kook de paprika’s (desgewenst) 5 minuten in ruim water met wat zout. Giet ze af en spoel ze onder koud stromend water.

Verhit intussen de olie en fruit hierin de ui en de knoflook ca. 5 minuten op halfhoog vuur. Voeg het gehakt toe en bak rul. Voeg de champignons toe en bak alles al omscheppend bruin en gaar. Schep de salsa er door en breng op smaak met zout en peper.

Halveer de paprika’s in de lengte en leg ze naast elkaar in een ingevette ovenschaal. Vul de paprika’s met het gehaktmengsel. Zet de schaal 10 minuten in de oven. Lekker met aardappelpuree of gebakken aardappelen en mais. Bestrooi met fijngehakte koriander.

Puntpaprika's met gehakt fijngesneden


Wel de smaak maar niet de looks? Snijd de puntpaprika dan fijn en roerbak het mee met de gehakt (als laatste toevoegen).

3 Comments

  1. Ziet er heerlijk uit! Ideaal ook voor doordeweeks zo te zien in ongeveer een half uurtje klaar. Leuk!

  2. Oh wat lekker! Ik maak wel eens gevulde paprika's en dan meng ik het gehakt met ketjapsaus, knoflook en een uitje. Ook heel lekker! Deze variatie ga ik ook uitproberen.

  3. Dit lijkt me erg lekker! Alle recepten met gehakt vind ik lekker, dus ik denk dat ik deze ook eens ga proberen! 🙂

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge