Gekarameliseerde uien uit de oven

Gekarameliseerde uien uit de oven

Ik ben dol op gekarameliseerde uien. Op een plaattaart, door de pasta, in hartige tartelettes, op een hamburger, in een omelet, bij een kaasplankje… Je kunt de uien bereiden in een pan maar helemaal makkelijk om te maken zijn deze gekarameliseerde uien uit de oven!

Gekarameliseerde uien uit de oven

Rode of witte uien

Ik gebruikte rode uien, maar het gaat ook prima met gewone gele uien. En als je dan toch de oven aan hebt staan, maak dan gelijk een hele bol gepofte knoflook. Volgende week plaats ik een heerlijk recept voor mini plaattaartjes met gekarameliseerde uien en blauwe kaas!

Gekarameliseerde uien uit de oven

Gekarameliseerde uien uit de oven

Wat heb je nodig:

Ingrediënten

  • 3 uien
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1-2 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • Zout en peper

Verder nodig: bakplaat, bakpapier

Verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Schil de ui, halveer en snijd in dunne ringen. Meng in een kom de uien met de olijfolie, balsamico en basterdsuiker. Spreid de uien uit over de bakplaat en bestrooi met zout en peper. Rooster de uien in ca. 45 minuten in de oven tot ze bruin en gaar zijn. Laat afkoelen en bewaar in een weckpot.

Bewaar het recept voor gekarameliseerde uien uit de oven op Pinterest:

Gekarameliseerde uien uit de oven

Summary
recipe image
Recipe Name
Gekarameliseerde uien uit de oven
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*