Home » Zo organiseer je een gezellige winterbarbecue!
winter barbecue

Zo organiseer je een gezellige winterbarbecue!

Wil je in de winter eens op een andere manier gasten te eten uitnodigen? Organiseer dan eens een gezellige winterbarbecue. Barbecueën is tegenwoordig echt niet alleen maar weggelegd voor in de zomer. En met onderstaande tips maak je er een gezellig feest van!

winter barbecue uitnodiging

Uitnodiging winterbarbecue

Vermeld op je uitnodiging duidelijk dat het om een winterbarbecue gaat. Je gasten kunnen er zich dan op kleden (warme broek en muts in plaats van die little black dress!).

winter barbecue vuurkorf

Creëer een warme sfeer

 Huur een terrasheater of kleed je tuin aan met Zweedse fakkels en vuurkorven. En natuurlijk sfeervolle windlichten door de hele tuin. Met een terrasheater kun je de boel echt goed opstoken. En leg gezellig veel (fleece)dekens, schapenvellen en kusssentjes neer.

Gebruik een elektrische barbecue

In de winter duurt het natuurlijk langer om de barbecue op temperatuur te krijgen (en te houden). Gebruik daarom bij voorkeur een elektrische barbecue (kies de beste op 10toptest). Toch liever traditioneel? Zorg dan voor voldoende houtskool! Plaats je barbecue altijd uit de wind (maar ga zeker nooit binnen barbecueën!). Koude wind is niet prettig voor degene achter de barbecue maar heeft ook effect op de warmte van de barbecue zelf waardoor het eten minder snel gaart.

winterbarbecue marhsmallows

Eten en drinken op de winterbarbecue

Is er verschil tussen wat je eet en drinkt op een winterbarbecue versus één in de zomer? Natuurlijk! Aangezien het wat langer duurt voor het vlees gaar is, gebruik je bij voorkeur wat dunner vlees zoals karbonades of hamburgers. Of voorgegaard vlees zoals kippenvleugeltjes. En ook winters vlees als wild past perfect bij een winterbarbecue. Serveer tijdens het wachten alvast een lekkere kop warme (erwten)soep. Een opwarmertje voor je maag en je handen!

winterbarbecue gluhwein

In plaats van een salade serveer je liever gegrillde groente. En qua drankjes doen glühwein en warme chocolademelk (met gegrillde marshmallows!) het natuurlijk ook heel goed.

winterbarbecue appels

En als dessert zijn een lekkere warme appelcrumble of gevulde appeltjes op de barbecue natuurlijk een fijne afsluiter. Al dan niet met een bolletje ijs!

Deze blogpost bevat een gesponsorde link. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*