Apple crumble dessert

Apple crumble dessert

Het is weer tijd voor de maandelijkse foodblogswap: een heerlijk recept voor apple crumble! Deze maand mocht ik koken van de blog Bakken zonder beesten. Met als ondertitel ‘plantaardig bakken zonder poeha’. Op dit blog verzamelt Jessi, vegetariër en vegan-in-wording recepten zonder zuivel en/of ei. En dan heb ik het dus over zoete baksels he! Zonder zuivel en ei. Wil je weten hoe je bijvoorbeeld een vegan cashew-cheesescake maakt? Neem dan zeker eens een kijkje!

apple crumble

Mijn oog viel eigenlijk direct op de peren crumble. Want die had ik al een poosje op mijn lijstje staan! Of eigenlijk stiekem appel crumble, maar hé, bij de swap mag je aanpassen. Dan is het mij vast ook vergeven dat ik gewoon roomboter heb gebruikt. Ik moet tenslotte ook mijn ondertitel ‘zoveel mogelijk zonder pakjes en zakjes, maar altijd mét boter, suiker, room en kaas’ trouw blijven!
Serveer de apple crumble als toetje (schuif ‘m in de oven als je aan tafel gaat voor het hoofdgerecht). Helemaal lekker met een bolletje slagroomijs of lobbig geklopte slagroom.

Apple crumble

Wat heb je nodig (ca. 6 kleine of vier grote schaaltjes)

  • 2 grote appels (goudrenetten of jonagold)
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • kaneel
  • 100 gram bloem
  • 75 gram koude boter
  • 50 gram suiker
  • (desgewenst) klein handje walnoten
  • Kleine ovenbestendige schaaltjes (ik bewaar altijd de glazen schaaltjes van kant-en-klare toetjes als die van Gü of creme brulee).

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in kleine stukjes. Doe in een schaal en meng er de suiker en kaneel naar smaak door. Vet de vormpjes in en verdeel de appel over de vormpjes. Maak het kruimeldeeg van de suiker, bloem en boter. Zorg dat de boter én je handen goed koud zijn en werk snel. Ik was mijn handen altijd even goed onder de koude kraan. Verwerk de boter razendsnel met je vingertoppen door het bloem/suiker mengsel totdat je een kruimelige zandachtige structuur hebt. Verkruimel de walnoten en roer dit door het kruimelmengsel. Verdeel het over de appels en zet de schaaltjes ca. 30 minuten in de oven. De appel crumble is klaar als de kruimels mooi goudbruin zijn.

Laat ca. 10 minuten afkoelen en serveer op een bordje. Let op, kan erg heet zijn!

Ook leuk om te lezen:

Summary
recipe image
Apple crumble
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen, dat vind ik echt super!

14 Comments

  1. Miriam | roomservice13.nl

    Kijk! Dat ziet er heel anders (mooier!) uit… Tof, Anne-Marie! Dus ook de overstap gemaakt. Ik ben ook bezig, maar dat valt niet mee… Hoe dan ook, van harte gefeliciteerd met deze enorme verbetering 🙂

  2. Yaaay! Je site ziet er zo goed uit nu 😀 Blij dat je bent overgegaan op wordpress.

  3. Ik heb nog wel wat van die schaaltjes staan! lekker!

  4. Ziet er top uit je nieuwe site!!! Je Apple crumble ook, lekker met walnoten yum!

  5. Oh wat fijn dat je over bent! Echt zooooo veel beter, deze site. Gefeliciteerd!

  6. Oeeh dat ziet er onwijs lekker uit!!! Zeker iets wat ik wel lust 😀 En allemaal in huis heb :p
    Melissa recently posted…YoungerMy Profile

  7. Ziet er heerlijk uit, ook je blog en logo ziet er lekker fris uit! Kwam op je blog via Blogtrommel. Wel een vraagje: waar heb je die bakjes vandaan?
    Lianne recently posted…Marsepein taart voor verlovingMy Profile

    • Hoi Lianne, dank je wel voor het leuke compliment! Die bakjes zijn bakjes van kant-en-klare toetjes uit het koelvak, zoals bijvoorbeeld van Gü. Die was ik dan af en hergebruik ze weer!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge