Home » Foodtrends 2020
Foodtrends 2020

Foodtrends 2020

Net als vorig jaar in januari zet ik ook dit jaar voor jullie de foodtrends voor 2020 op een rij. Ik heb hiervoor heel wat sites afgespeurd, bladen gelezen en natuurlijk mijn eigen gut feeling gebruikt. Dit zijn volgens mij de foodtrends 2020!

Foodtrends 2020

Foodtrends 2020

Duurzaam

Zowel het gebruiken van minder verpakkingen als het voorkomen van voedselverspilling blijven centraal staan in 2020. Termen als upcycling, cradle to cradle, circulariteit en zero waste zal je steeds vaker tegenkomen, soms ook alleen als marketingmiddel. Maar alle beetjes helpen!

Ook eten we bewuster en kopen liever seizoensgroente, zoveel mogelijk van Nederlandse bodem.

Bøg

Plantaardig

Vegan ijs, pizzabodems van bloemkool, broccolirijst: plantaardig is en blijft hot.

Groente speelt ook steeds vaker de hoofdrol in ons eten. Was vroeger die rol toebedeeld aan vlees, nu serveren restaurants vaker groente als hoofdgerecht. Zoals deze op drie manieren bereidde knolraap die ik at bij Bøg in Den Haag.

The daily nectar - foodtrends 2020

Beautyfood

Eiwitpoeder en -drankjes werden al vaker gebruikt voor spierontwikkeling. Maar steeds meer slikken en kauwen we ook voor een mooiere huid, haar of nagels. Collageendrankjes, gummy bears of drankjes zoals The Daily Nectar. Baat het niet, schaadt het niet lijkt het motto, al is beautyfood over het algemeen vrij duur.

Foodtrends 2020

Alcoholvrije drank

Zitten is het nieuwe roken en alcohol is een nogo geworden. Maar wat drink je dan wel? Gelukkig komen er steeds meer alcoholvrije wijnen, bieren en ook spirits op de markt, zoals No ghost in a bottle en Seedlip. Waarmee je dan weer heerlijke alcoholvrije gin-tonics of mocktails mee kunt maken.

Eten en spelen

Niet spelen met je eten, maar spelen tussen de gangen door. De combinatie uit eten gaan en spelen zie je steeds vaker op. Van de jeu de  boules baan van Ron Blaauw tot Doloris in Tilburg, een rooftopbar met doolhof. Of wat dacht je van een ping-pong restaurant in Utrecht of Lucky’s bowling waar bowlen en goed uit eten hand in hand gaan?

Zuur, bitter en umami

Deze smaken gaan het volgens Food Inspiration Magazine winnen van zoet en zout. Denk kimchi, zuurkool, kombucha, bier en yoghurt. Zie ook de afbeelding hierboven, gebaseerd op analyse van zoekwoorden op google, online data en populaire hashtags.

Wat denk jij dat er in 2020 echt uit gaat springen? Wat zijn volgens jou de foodtrends 2020? Of waar hoop je op?

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

6 Comments

 1. Hele leuke artikel en ik ben ook 100% ermee eens. Helemaal over beautyfood, dat gaat zeker knallen in de toekomst!

 2. Beste Anne-Marie,

  Bij “plantaardig” kan je de spaghettipompoen toevoegen voor plamtaardige spaghetti. Blijken deze winter zeer veel zaadjes van gekocht te worden.

  Gezond en gelukkig nieuwjaar gewenst!

  Warme groet,

  Stef

 3. Zelf gaan we voor duurzaamheid. Verse groenten en fruit uit de korte keten of van eigen bodem. Hier in Vlaanderen zijn vergeten groenten als pastinaak, wortelpeterselie, rammenas of koolrabi volop in opmars. Lekker van bij ons is onze slogan

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*