Home » Fine Food Experience Tour Gallo Family wijnen
Fine Food Experience Tour Gallo Family wijnen

Fine Food Experience Tour Gallo Family wijnen

Het vinden van de juiste wijn-spijs combinatie kan soms best lastig zijn. Maar heb je een goede ‘pairing’ dan merk je direct dat zowel de wijn als de ‘spijs’ naar een hoger niveau worden getild. Om ons kennis te laten maken met de wijnen van Gallo Family Vineyards en de perfecte wijn-spijs combinaties kregen we een Fine Food Experience Tour Gallo Family wijnen door de Amsterdamse Jordaan. Een bijzondere kennismaking met vier heerlijke speciaalzaken en maar liefst zes wijnen. Loop je mee?

Fine Food Experience Tour Gallo Family Vineyards

In 1933 – aan het einde van de Amerikaanse drooglegging – begonnen de broers Ernest en Julio Gallo een wijnmakerij in Californië. Vanaf dag één hadden zij als doel om heerlijke wijnen te creëren waar je op elk moment van de dag van kunt genieten. Gallo voert op dit moment in Nederland 11 verschillende wijnen. Tijdens de tour praatte sommelier Erik Heijkamp ons bij over de gekozen Gallo wijnen en de spijscombinaties

Fine Food Experience Tour Gallo Family wijnen

Petit Gâteau

De eerste stop was bij de Franse patisserie Petit Gâteau in de Haarlemmerstraat. Van mijn favoriete tartelettes of minimini zoals ze daar heten! Over een goed begin gesproken…

Petit Gâteau is opgericht door Meike Schaling in 2006 in Parijs. In 2013 opende zij met haar man deze eerste Petit Gâteau in Amsterdam. In 2014 volgde de tweede winkel in de Foodhallen en onlangs de derde, in The Food Department in Magna Plaza. Meike schreef twee boeken: Kleine taartjes (over de minimimi’s) en Kleine hartige taartjes, over kleine quiches, hartige cakes en nog veel meer. De patissiers geven ook workshops. Bij een heerlijk glas rosé, de White Zinfandel van Gallo Family Vineyards, kregen we framboos- en chocolade crème taartjes geserveerd.

Fine Food Experience Tour Gallo Family wijnen

Bourgondische Lifestyle

Liever nog dan zoet, eet ik hartig. Bij de volgende stop, ook in de Haarlemmerstraat, waande ik me in de kaas hemel. Bij Bourgondische lifestyle rijpen ze de kazen op lage temperatuur, zodat de smaken zich langzaam ontwikkelen. Ze halen de kazen zo dicht mogelijk bij de boer vandaan en brengen ze onder in de rijpingskamers, waar ze regelmatig worden gekeerd, geborsteld en gewassen. Vertroeteld eigenlijk. En oh, dat proef je! Bij een glas Chardonnay aten we een stukje Blaue kornblomst (een Deense blauwaderkaas) en Chevre Charolais (een geitenkaas uit de Bourgogne). Vooral de geitenkaas smaakte fantastisch bij de wijn. Bij de Sauvignon Blanc proefden we een Hollandse witschimmelkaas met de prachtige naam Zwaluwgekwetter en een Compté Fort Zuidwijkermeer. Mag ik hier blijven wonen?

Fine Food Experience Tour Gallo wijnen

Terre Lente

Gelukkig was ook de derde stop geen straf! Eigenaar Luigi Pucciano verkoopt in zijn winkel Terre Lente (wat langzaam land betekent) bijzondere delicatessen van kleinschalige boeren- en familiebedrijven uit het Zuid-Italiaanse Calabrië. Met liefde voor goed eten, oog voor dierenwelzijn en kwaliteit en passie voor de streek. Van worst tot kaas, olijfolie, ingemaakte groente en bijzondere wijnen. Bij een glas Merlot aten we een bruschetta met lardo en kastanjehoning. Wauw!!! Van de lardo (Italiaanse speksoort) heb ik meteen een stuk gekocht. Bij de Carbernet Sauvignon een bruschetta met capocollo (of was het nou andersom, afijn, het waren ook respectievelijk glas 4 en 5 van die avond…).

Fine Food Experience Tour Gallo

Puccini Bomboni

De vierde stop was bij chocolatier Puccini Bomboni. Geopend in 1987 aan de Staalstraat als dessertwinkel door Ans van Soelen en haar dochter Sabine. Tegenwoordig focussen zij zich op originele kwaliteitsbonbons en behoren ze tot de tien beste chocolatiers ter wereld. De bonbons zijn net mini gebakjes en er zijn zowel klassieke smaken als unieke combinaties (denk bijvoorbeeld aan citroengras). Bij een heerlijk glas Moscato (dessertwijn) van Gallo Family Vineyards proefden we een pure walnoot bonbon. Wat een goddelijke afsluiting.

We sloten af bij kookschool Keizer Culinair waar we onze persoonlijk favoriete wijn van de avond nog een keer ingeschonken kregen. Voor mij was dat de Chardonnay! Of toch de Zinfandel? Of de Moscato…..gelukkig maar dat er veel momenten en gerechten zijn voor een combi met een heerlijk glas wijn!

Fotografie: Chris van Houts

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*