Home » Pink galore: Mama Kelly Amsterdam & Barefoot wijn
Barefoot wijn bij Mama Kelly Amsterdam

Pink galore: Mama Kelly Amsterdam & Barefoot wijn

Afgelopen maand was ik te gast bij Mama Kelly Amsterdam voor een wijnproeverij en lunch met Barefoot wijn. Pink galore: een heerlijke overvloed aan roze, van interieur tot sprankelende rosé. En een persoonlijk gesprek met wijnmaker Jennifer Wall. Ik vertel je er alles over!

Barefoot wijn bij Mama Kelly Amsterdam

Mama Kelly Amsterdam

Ik was al fan van Mama Kelly Den Haag. Om het industriële interieur van het stookhuis van de oude Caballero fabriek. En natuurlijk vanwege de kaart. Heerlijke kreeft met botersaus, ik krijg nu alweer trek. Mama Kelly Amsterdam is van een hele andere orde. Wat de inrichting betreft dan, want ook op deze menukaart blijven de kip en kreeft centraal staan. Voortreffelijk kip en kreeft, dat wel!

Barefoot wijn bij Mama Kelly Amsterdam
Who you gonna call….Pinkbusters!

Barefoot wijn bij Mama Kelly Amsterdam

Roze en goud

In het oude Olympisch stadion Amsterdam is het roze en goud wat de klok slaat. In zo’n overdaad dat kitsch gewoonweg mooi wordt. Schitterend zelfs! Van de prachtige bar bij de entree tot de Instagram photo booth ‘You’ll never guess’.

Barefoot wijn bij Mama Kelly Amsterdam

Barefoot wijn bij Mama Kelly Amsterdam

Wij mochten lunchen in net geopende The closet, een ruimte die helemaal is bekleed met panterprint. En wederom, zo over the top dat het mooi is!

Barefoot wijn bij Mama Kelly Amsterdam

Barefoot wijn

Overgevlogen uit California schoof ook Jennifer Wall van Barefoot wijn aan. Jennifer is al meer dan 20 jaar wijnmaker en deels verantwoordelijk voor het enorme succes van Barefoot wijn. Zij toverde de oorspronkelijke collectie van vier wijnen om tot meer dan 30! En veel van haar wijnen behoren tot de meest bekroonde van Amerika.

Barefoot wijn bij Mama Kelly Amsterdam

Ik mocht haar interviewen en was meteen gecharmeerd van haar stralende persoonlijkheid. Op en top Amerikaans, een echte Californa girl, met een enorme passie voor wijn maken. En een goede neus voor marketing en trends.

Barefoot is het populairste wijnmerk ter wereld. Grootste afzetmarkt zijn de Verenigde Staten en Canada, in Europa is vooral Groot-Brittanië fan van de fris en fruitige Barfoot wijnen. Maar ook Nederland loopt warm voor de pinot grigio en de chardonnay.

Barefoot wijn bij Mama Kelly Amsterdam

Wine & spice

Tijdens de lunch proefden we maar liefst zes verschillende Barefoot wijnen. Bij het voorgerecht de pinot grigio en de chardonnay. De pinot grigio is wereldwij de best verkochte wijn. De smaak is zowel bloemig als fris (limoen), de ideale wijn bij de salade met kip die we geserveerd kregen. Toch was de chardonnay mijn favoriet. Met de opvallende smaak van eiken (French oak) een heerlijke wijn die altijd smaakt!

Barefoot wijn bij Mama Kelly Amsterdam

Bij het hoofdgerecht – een heerlijke beef chimichurri met goddelijke frietjes – kregen we twee rode wijnen geserveerd. Een Merlot en – gloednieuw op de markt – een Malbec. Vooral die laatste – met tonen van karamel en vanille – kon mij zeker bekoren.

Barefoot wijn bij Mama Kelly Amsterdam

Bij het dessert tot slot – een cheesecake met aardbeiensaus – kregen we een pink pinot grigio en een white zinfandel. Die laatste is mijn favoriete wijn voor de komende zomer geworden. Heel fruitig (perzik, peer, ananas, aardbei) en met een heel licht sprankeltje. Ik zie me al zitten, met een brdje pasta alle vongole en een glas van deze wijn!

Barefoot wijn bij Mama Kelly Amsterdam

Barefoot wijn bij Mama Kelly Amsterdam

Nice to know

  • De naam en het logo van Barefoot wijn verwijzen naar de traditionele manier van wijnpersen: met de blote voeten.
  • In tegenstelling tot hier in Europa worden de meeste Barefoot wijnen in Amerika met kurk verkocht. De Amerikanen zijn er nog steeds niet van overtuigd dat schroefdoppen niet hoeven te staan voor inferieure wijnen….
  • Barefoot maakt ook mousserende wijnen: Barefoot bubbly. Die in Amerika overigens gewoon champagne mogen heten! Helaas nog amper te krijgen hier in Nederland
  • Ook alleen in Amerika: Barefoot refresh, wijn met sodawater in blikjes. Ideaal voor festivals, strand en picknick. Hopelijk ook snel op de Europese markt!
  • Het belangrijkste doel van Barefoot: goede en betaalbare wijnen maken, die beter smaken in t-shirt dan in smoking. Ik vind dat ze daar goed in geslaagd zijn.
  • Good things happen to those who do good. Naast mooie wijnen maken wil Barefoot ook de wereld een beetje beter te maken door lokale goede doelen te steunen.
  • Jen’s bijnaam bij Barefoot is ‘pinky toe’. Vast met roze nagellak!

barefootlogo

De wijnen van Barefoot zijn o.a. te koop bij Jumbo, Hoogvliet, Spar, Vormar, Coop en Jan Linders en kosten gemiddeld € 5,00 per fles.

Heb jij weleens een wijn van Barefoot gedronken? En wat is jouw favoriete wijnsoort?

Ik ben voor dit event uitgenodigd. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

3 Comments

  1. ik heb er al veel van voorbij zien komen en wil daar zeker een keer heen!!

  2. Een hele happening, zo te zien. Het ziet eruit als ‘echt iets voor mij’.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*