Home » Wereldrestaurant Puur Emmen

Wereldrestaurant Puur Emmen

Voor de verjaardag van mijn schoonmoeder waren we uitgenodigd om te eten bij Wereldrestaurant Puur in Emmen. Een wereldrestaurant, wat moet ik daar nou onder verstaan? Nou eigenlijk heel simpel: een restaurant waar op het menu gerechten uit (veel, niet alle) delen van de wereld staan. Ik en buffetrestaurants, dat gaat niet goed samen. Maar het is feest, dus My happy kitchen feest mee en doet de test.

Sushibuffet bij Puur

Wat is het?

Wereldrestaurant Puur in Emmen is groot. Heel groot. Als je binnenkomt weet je niet wat je ziet. Er is plaats voor maar liefst 600 personen! Ontelbaar veel buffetten, tafels, hoekjes en barretjes. Een kinderspeelhoek en bioscoop.

Wereldrestaurant Puur

Bij ontvangst moet je eerst afrekenen, er geldt namelijk een all-you-can-eat principe. In de maand dat wij er waren was ook het drinken (frisdrank, bier en wijn) bij inbegrepen. We werden vriendelijk ontvangen door een gastheer die ons een rondleiding door het restaurant aanbood. Aangezien een deel van onze groep hier al eerder geweest was besloten we gewoon zelf op ontdekkingsreis te gaan. Want wat is er veel te zien!

In het eerste gedeelte vind je, naast allerlei voorgerechten als carpaccio en paramaham met meloen, diverse koude schotels, vlees en vis. En is er een apart gedeelte ingeruimd voor een grote sortering sushi en sashimi, die ter plekke vers wordt klaargemaakt.

Qua hoofdgerechten weet je helemaal niet waar je als eerste moet beginnen. Bij de Italiaan, voor pasta, risotto of versgebakken pizza? Bij de Griek voor een goed stuk vlees? Wokken, grillen of toch liever stamppot met hachee? Hongaarse goulash? Of klassiek Frans met gegratineerde aardappels en varkenshaas in roomsaus?Buffetten in Puur

En als het je dan is gelukt ruimte over te houden voor een toetje, dan wacht je nog een enorm buffet. Met voor de hand liggende keuzes als ijs, pudding en taart maar ook verrassender gerechten als vers gebakken pannenkoekjes met warme kersen, soft ijs en slush puppy. Bij de diverse bars kun je zelf frisdrank, wijn of bier halen. En na afloop natuurlijk koffie.

Een avond (2,5 uur) eten bij Puur kost € 27,75 per persoon. Kinderen betalen € 1,75 per levensjaar. Ben je jarig? Dan betaal je maar de helft (wel even aantonen met een legitimatiebewijs).

En, is het wat?

Zoals gezegd, ik ben geen fan van buffetrestaurant. Waarom? Vaak is de keuze in gerechten en de smaak van de gerechten in dit soort restaurants ‘one-taste-fits-all’. Ofwel een niet uitgesproken gemiddelde milde smaak en gerechten die iedereen wel lust. En dan ligt het meeste voedsel ook nog eens net iets te lang in warmhoudbakken of is gewoonweg niet op temperatuur.

sushi en sashimi

Bij wereldrestaurant Puur wordt het grootste gedeelte van de gerechten live bereidt. De sushi, de pasta, de pizza’s, het vlees, bij alle kookeilanden maken de koks voor je ogen de gerechten klaar. En dat verschil proef je. Natuurlijk zijn er ook warmhoudbakken met bijvoorbeeld de stamppotten en hachee, maar omdat de omloopsnelheid met deze hoeveelheden mensen (het was zaterdagavond en vol!) zo groot is krijgt het eten geen kans om koud te worden of uit te drogen.

Ik was onder de indruk van de verrassende keuzes in gerechten. De sushi en sashimi was gewoon ontzettend goed en gevarieerd, inclusief zeewiersalade en gember. En bij het Italiaanse buffet at ik bijvoorbeeld risotto alla Parmigiana en gnocchi met boter en salie, weer eens wat anders dan de traditionele spaghetti Bolognese toch?

gnochhi met boter en salie

Gezellig intiem uit eten met z’n tweetjes, dat moet je bij Puur niet doen. Het is druk, groot en lawaaierig, de sfeer is ver te zoeken. Maar ben je met een groep, zijn er veel kinderen aanwezig, wil je goedkoop en toch lekker eten, dan kan ik Puur zeker aanbevelen. Mijn tip: probeer zeker wat ruimte te bewaren voor het toetje!

Tip van mijn schoonvader: doe net alsof je niet weet hoe het slagroomapparaat werkt 🙂Iets te veel slagroom?

Nog een complimentje voor het personeel: toen wij er pas na afloop achter kwamen dat jarigen maar de helft betalen kregen wij, bij navraag, direct ons geld terug – ook al bleek mijn schoonmoeder geen legitimatie bij zich te hebben om dat aan te kunnen tonen.

Logo Puur
Wereldrestaurant Puur
Westerstraat 212
Emmen

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

2 Comments

  1. Gelukkig heeft het toch goed gesmaakt! Het lijkt een beetje op het concept van Vandaag, daar heb ik vorig jaar gegeten. Helaas zat ik te vol voor een toetje, haha!

  2. Ja dat had ik dus ook, best jammer. Hartjes voor toetjes!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*