Bakken

Chocolade sinaasappel slof

In mijn optiek is de smaakcombinatie van (pure) chocolade en sinaasappel altijd goed. Helemaal in deze chocolade sinaasappel slof met heerlijke gedroogde sinaasappelschijfjes met siroop. Sinaasappelschijfjes met siroop Deze gedroogde sinaasappelschijfjes met siroop zijn een ware delicatesse! Een heerlijke intense sinaasappelsmaak die het perfect doet op deze slof. Ik koop […]

gingerbread mini cupcakes

Gingerbread mini cupcakes

Omdat er tijdens de feestdagen al genoeg gegeten wordt, leek het me een leuk idee om deze traktatie voor bij de koffie ‘mini’ te maken. Wel de lekkere smaak, niet al die caloriën. Deze gingerbread mini cupcakes zijn heerlijke eenhaps gebakjes! Gingerbreadmen Het recept voor gingerbread verschijnt voor het eerst […]

stroopkoekjes met gezouten karamel

Stroopkoekjes met gezouten karamel

Ik zat even te twijfelen hoe ik deze koekjes nou zou noemen. Het zijn namelijk de traditionele stroopkoeken, maar dan zonder stroop. Die is in dit heerlijke brosse koekje vervangen door gezouten karamel! Ik heb maar gekozen voor stroopkoekjes met gezouten karamel, maar wat het belangrijkst is: ze zijn zalig! […]

Zo kun je zelf petit fours maken!

Als kind kochten mijn ouders voor ons altijd petit fours op zaterdag, en noemden dat ‘kindergebakjes’. Heerlijk vond ik dat. Lekker in deeltjes opeten: eerst de decoratie, dan de botercreme en tot slot het (bitter)koekje! Het leek me leuk om zelf eens deze petit fours te maken! Bitterkoekjes Je hebt […]

mini plaattaartje met cantharellen

Mini plaattaartje met cantharellen en ricotta

Nu ik voornamelijk vanuit huis werk, heb ik ’s middags veel meer tijd voor een lekkere lunch. Ik eet het liefste warm, een lekkere kop soep, omelet of lekkere mini plaattaartjes, die in een handomdraai gemaakt zijn. Zoals dit mini plaattaartje met cantharellen en ricotta. Cantharellen De cantharel wordt ook […]

Apfelstrudel

Apfelstrudel uit Zuid-Tirol (met warme vanillesaus!)

Tijdens onze vakantie in Italië was ik door Marlene appels uitgenodigd voor een super leuke dag van appels plukken, lunchen en een workshop apfelstrudel uit Zuid-Tirol maken. Vandaag deel ik met jullie het recept. En daar hoort natuurlijk ook het recept bij voor warme vanillesaus! Marlene appels Workshop apfelstrudel uit […]

Bananencake met mascarponeroom en bramen

Bananencake met mascarponeroom en bramen

Door gastblogger Dieneke van der Waal – In de tuin van het vakantiehuis van vriendin Gina in Frankrijk staan bloemen, fruitbomen en vruchtenstruiken. Fruit in overvloed dus! Voor we weer vertrekken plukken we nog heel veel pruimen, bramen en vijgen. Deze gaan mee naar huis om er allemaal lekkere zomerse gerechtje […]

Mini pitabroodjes

Mini pitabroodjes bakken

Tijdens de feestdagen liggen ze vaak in de winkel: mini pitabroodjes. Zodat je op de grillplaat of gourmet zelf kleine broodjes shoarma of gyros kunt maken. Superleuk en lekker. Omdat wij in de zomer vaak grillen op balkon en ze natuurlijk nergens te krijgen waren, ging ik zelf mini pitabroodjes […]

Pruimen-bramen crumble taart

Pruimen-bramen crumble taart en bramenjam

Door gastblogger Dieneke van der Waal – In de tuin van het vakantiehuis van vriendin Gina in Frankrijk staan bloemen, fruitbomen en vruchtenstruiken. Fruit in overvloed dus! Voor we weer vertrekken plukken we nog heel veel pruimen, bramen en vijgen. Deze gaan mee naar huis om er allemaal lekkere zomerse gerechtje […]

Appelmeisjes

Appelmeisjes bakken

Op de koffie bij mijn ouders kreeg ik ze voor het eerst: appelmeisjes. Een typisch voorbeeld van hoe een eenvoudig gebakje voortreffelijk smaken kan! Ik laat je zien hoe super eenvoudig je deze heerlijke appelmeisjes bakken kan! Bladerdeeg Wil het helemaal goed doen, dan maak je het bladerdeeg zelf. Ik […]