champignonroomsaus

De lekkerste sauzen voor bij de bbq

Omdat ik nog nooit in mijn leven een tuin heb gehad, ben ik ook nooit zo’n grote bbq-fan geweest. Ik vind het wel leuk en lekker hoor, maar 1-2 keer per jaar in het park vind ik wel weer genoeg. En het gekke is: ik ben meer fan van de ‘dingen’ er om heen dan van het vlees of vis van de barbecue. Doe mij maar stokbrood, smeersels, (pasta)salade en sauzen. Ik deel met jullie de lekkerste sauzen voor bij de bbq! 

bbq

Koude sauzen voor bij de bbq

remouladesaus

Remouladesaus

Een van de lekkerste sauzen in de zomer vind ik remouladesaus, een saus uit de Franse keuken. Fris en romig tegelijk! Traditioneel geserveerd bij gebakken vis, maar natuurlijk ook heerlijk op vis van de barbecue. En niet te versmaden bij een portie friet of gebakken aardappelen!

aioli

Aioli

Aioli is heerlijk als saus bij kip en shoarma of gyros. Maar doet het ook perfect op een stokbroodje!

Cocktailsaus of whiskeysaus

Cocktailsaus en whiskysaus worden vaak door elkaar gehaald. Het verschil? De ingrediënten zijn hetzelfde, alleen aan de laatste wordt – surprise, surprise – whisky toegevoegd. Eten er kinderen mee? Dan kun je de saus maken volgens het recept en de whisky achterwege laten. Al is de hoeveelheid per persoon zo gering dat ik me daar persoonlijk nooit zo druk om maak…Het recept voor de saus vind je in deze blog met het recept voor garnalencocktail.

zoete chilisaus maken

Zoete chilisaus

Ik vind zoete chilisaus eigenlijk overal wel lekker bij smaken. Bij een tosti, bij een loempia, bij nasi of bami, bij vlees. En zelf zoete chilisaus maken is ook nog eens superleuk om te doen!

geschiedenis van beroemde gerechten - barbecue

Warme sauzen voor bij de bbq

saté babi met pindasaus

Pindasaus

Geen sateetje zonder pindasaus! En de allerlekkerste maak je natuurlijk zelf. Houd warm op een theelichtje of rechaud.

champignonroomsaus

Champignonroomsaus

Deze champignonroomsaus is één van de best bezochte recepten van mijn blog. Het is dan ook een hele lekkere saus. Tipje: maak vantevoren en houd warm in een thermosfles!

peperroomsaus

Peperroomsaus

Heerlijk op een biefstuk of entrecote, deze peperroomsaus. Ook deze saus houd je eenvoudig warm in een thermosfles.

Varkenshaasmedaillons met portsaus

Portsaus

Erg lekker bij een varkenshaasje, deze saus gemaakt van rode port.

lekkerste smeersels en dips

Smeersels en dips

 Als je nog op zoek bent naar lekkere smeersels en dips, check dan vooral dit artikel met acht recepten!

HG

Barbecue schoonmaken

HG heeft producten waarmee het schoonmaken van die BBQ een fluitje van een cent wordt. Iets wat blijkbaar door Nederlanders erg gewaardeerd wordt, ze blijken erg zuinig op hun barbecue. Na gebruik poetsen ze hun barbecue zo snel mogelijk schoon. De helft geeft zelfs aan dit direct te doen na gebruik, nog eens een derde de dag erna. De meesten doen dit wel met alleen een simpel sopje. Hiermee zijn wij het meest schoon in vergelijking met andere West-Europese landen, de Engelsen zijn het minst zuinig op hun barbecue. Dit blijkt uit onderzoek naar barbecuegewoontes in Nederland, Duitsland, België, Frankrijk en Engeland van fabrikant van specialistische schoonmaakmiddelen HG.

Bewaar de lekkerste sauzen voor bij de barbecue op Pinterest:

Sauzen voor bij de bbq

De producten van HG heb ik ontvangen in de blogbox van rvg media & impact. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.
Summary
recipe image
Recipe Name
Sauzen voor bij de bbq
Author Name
Published On

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*