Home » Surinaamse gommakoekjes

Surinaamse gommakoekjes

Ik heb eigenlijk helemaal geen Surinaamse recepten op mijn blog staan, en ben ook zo goed als onbekend met deze keuken. Best gek eigenlijk, er zijn in Den Haag voldoende Surinaamse eettentjes te vinden. Wel vind je op mijn blog Surinaams gemberbier en ik maakte onlangs deze heerlijke Surinaamse gommakoekjes. Een blijvertje!

Surinaamse gommakoekjes

SuriMAM

In mijn blogpost over gemberbier schreef ik al over de twee mooie kookboeken SuriMAM cooking 1 en 2 van de drie zusjes Waal. Heerlijke Surinaamse familierecepten, begeleid door mooie verhalen. En met klassiekers zoals pom, roti, pindasoep en gemberbier. Toch maar eens tijd om meer Surinaamse gerechten te gaan uitproberen!

 

maizena

Maizenakoekjes

Door het gebruik van maizena krijgen deze koekjes een hele bijzondere structuur. Je moet er van houden, want zowel mijn man als zoon vonden ze niet lekker. Ik wel, dus des te meer voor mij. Ze blijven een beetje plakken in je mond, en de suikerballetjes maken ze ook weer knapperig. Me like! De bekendste manier om Maizena  te gebruiken, is als bindmiddel. Je schrijft Maizena met een hoofdletter, omdat het een merknaam is voor maiszetmeel. Tip: gebruik je Maizena uit de gele pakjes, dan zijn deze koekjes ook nog eens glutenvrij!

Surinaamse gommakoekjes

Surinaamse gommakoekjes

Surinaamse gommakoekjes

Surinaamse gommakoekjes

Deze Surinaamse koekjes gemaakt van maizena hebben een bijzondere structuur en smaak. Lekker!
Afdrukken Pin
Gang: koek
Keuken: Surinaams
Trefwoord: oven, zoet
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 40 koekjes

Ingrediënten

  • 150 gram roomboter
  • 100 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 ei
  • 250 gram maizena
  • gekleurde discoballetjes

Aan de slag!

  • Verwarm de oven voor op 170 ºC. Bekleed de ovenplaat met bakpapier.
  • Doe de boter, suiker, vanillesuiker en ei in een beslagkom en mix in circa 5 minuten met een handmixer tot een lichtgele romige massa.
  • Zeef de maïzena boven de kom en roer het beslag voorzichtig met een spatel tot een stevige bal.
  • Maak hiervan 40 kleine bolletjes, druk ze met een vork een beetje plat en leg ze op de bakplaat. Bestrooi elk koekje met suikerballetjes.
  • Zet de bakplaat in het midden van de oven en bak de maïzenakoekjes in ongeveer 15 minuten gaar. Ze moeten lichtgeel blijven.
  • Laat de koekjes op een taartrooster afkoelen.
Delen op Facebook

Ook handig:

Meelzeef
taartrooster
Spatel
bakkwast
Spuitzak
Creme brûlée brander
Suikerthermometer
Meelzeef
taartrooster
Spatel
bakkwast
Spuitzak
Creme brûlée brander
Suikerthermometer

Bewaar het recept voor Surinaamse gommakoekjes op Pinterest:

Pinterest pin Surinaamse gommakoekjes

Summary
recipe image
Recipe Name
Surinaamse gommakoekjes
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
31star1star1stargraygray Based on 7 Review(s)

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

One Comment

  1. Wini schuster

    Heel apart Anne Marie heb er nog nooit van gehoord.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*