Home » Nutteloze pakjes en zakjes uit de supermarkt #18
nutteloze pakjes en zakjes

Nutteloze pakjes en zakjes uit de supermarkt #18

In de laatste aflevering van deze serie wees ik al op de mispaksel verkiezing van Greenpeace. In deze aflevering van nutteloze pakjes en zakjes lezen jullie de uitslag! En natuurlijk heb ik weer een paar pareltjes aan nutteloosheid voor jullie verzameld. Ik krijg ze ook steeds vaker doorgestuurd of wordt door jullie getagd. Waarvoor dank!

Nutteloze pakjes en zakjes

Roomkaas voor cheesecake

Op zich niet nutteloos maar waarom ‘voor cheesecake’? Is gewone roomkaas dan alleen voor op een toastje? Of is er ook roomkaas voor in de pasta? Ik snap gewoon niet zo goed waarom we allemaal verschillende verpakkingen moeten hebben voor wat feitelijk één en hetzelfde product is!

 

Nutteloze pakjes en zakjes

Witlofham

Ja als je dan toch roomkaas voor cheesecake verkoopt, waarom dan ook geen witlof voor ham? Volgens de verpakking is witlofham ‘lekker dun gesneden en rolt daarom makkelijk om de witlof’. Maar in de categorie achterham heb je ook ‘flinterdun’ gesneden achterham. Rolt die dan niet zo lekker? Zoveel vragen….

nutteloze pakjes en zakjes

Gepelde eitjes

Op de Horecava kwam ik bij de voorrondes van de innovation award tot mijn schrik deze gepelde eitjes tegen. Ontdoe een product van zijn natuurlijke beschermlaag en verpak ‘m in plastic…Sorry maar ik vind dit echt te stom voor woorden. Lekker natuurlijk snacken zeggen ze nog.

Nutteloze pakjes en zakjes

Knoflookteentjes

Eerder signaleerde ik al teentjes knoflook die al voor je van de bol gehaald waren. Maar stel eens: je wilt geen vieze vingers. En je hebt geld zat. En je geeft niet zoveel om al dat wegwerpplastic. Dan koop je natuurlijk zo’n handig bakje met gepelde knoflooktenen! Voor hetzelfde geld koop je twee flinke bollen! Maar ja, die moet je schillen hè. Wie heeft daar nu nog tijd voor tegenwoordig. Koop dan nog liever een potje fijngehakte knoflook!

Prosecco pringles

In Nederland nooit op de markt gebracht. En in Italië tevergeefs, want de minister van Landbouw liet ze uit de supermarkt halen. De reden? De naam Prosecco is een beschermde aanduiding en mag niet zomaar gebruikt worden. Stiekem ben ik best een beetje nieuwsgierig…

Plakjes ketchup

Wie denkt dat dit een slechte grap is, moet ik teleurstellen. De bedenkers van slice of sauce, ofwel plakje ketchup, hebben via Kickstarter.com $ 30.000 weten in te zamelen en de plakjes ketchup in productie gebracht. Volgens hen ’the bomb’ want makkelijk mee te nemen, geen zompige broodjes meer, overal gelijkmatig de saus verdeeld over je sandwich. Ik denk alleen maar: wat en hoeveel plastic en WAAROM?

nutteloze pakjes en zakjes

Mispaksel 2019

Greenpeace besteedt met hun ‘mispaksel’ verkiezing aandacht aan nutteloze en tenenkrommende verpakkingen. De winnaar van de mispaksel trofee 2019 is de biologische paprika van Jumbo. Deze kreeg bijna een derde van de ruim 17.000 stemmen. De paprika is daarmee verkozen tot het meest onzinnige in plastic verpakte product. De fairtrade bananen van PLUS, ook verpakt in een plastic zak, eindigen op de tweede plaats. PLUS heeft Greenpeace laten weten de verpakking aan te passen.

Kom je een nutteloos pakje of zakje tegen, laat het me vooral weten!

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

2 Comments

  1. Ik vind de gepelde in plastic verpakte ”verse” eieren echt het verschrikkelijkste !
    De prosecco pringles zijn stiekem erg lekker. ze smaken een beetje naar salt & vinegar met een beetje peper erdoorheen zonder te zoet te zijn. Ik zag ze liggen bij ”Die Grenze” en nam ze in december mee voor 1 euro. De ham vind ik ook erg onnodig haha.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*