Home » De meest nutteloze pakjes en zakjes #6

De meest nutteloze pakjes en zakjes #6

Het was al weer een tijdje geleden, de laatste aflevering in de serie over de meest nutteloze pakjes en zakjes in de supermarkt. Maar ik heb weer de meest vreemde producten voor jullie gevonden, waarvan de meeste dit keer uit het buitenland komen. Lees mee en huiver!
 Voorgepelde mandarijnen

Voorgepelde mandarijnen

Herinner je je nog de voorgepelde bananen uit deel vier van deze serie? Een initiatief van een Oostenrijkse supermarkt dat gelukkig geen lang leven beschoren was. Maar onlangs werd ik op Facebook (bedankt Lush Life) weer eens geconfronteerd met een absurditeit: voorgeschilde mandarijnen. Aan het dollar prijsstickertje te zien waarschijnlijk uit een Amerikaanse supermarkt. Zullen ze de pitten er ook voor je hebben uitgehaald?
Kruidnotendeeg

Kruidnotendeeg

Maar ook dicht bij huis kunnen we er wat van. Deeg in een potje wat door de producent al is voorgekneed…..? Voor 500 gram kruidnotendeeg in een bakje betaal je bij Jumbo € 3,79. Een hoop geld. En daarvoor krijg je een ellenlange lijst aan ingrediënten met veel kleur- en smaakstoffen. Terwijl je de meeste ingredienten voor kruidnootjes waarschijnlijk wel in je keukenkastje heb liggen. En kom op nou, hoe moeilijk (en gewoon ook leuk!) is het om zelf deeg te maken. Het receptje geef ik je er bij!
Asperge water

Asparagus water

Wat Marqt is in Nederland is Whole Foods in Amerika. Een supermarkt met eerlijke en verantwoorde producten. Lekker, gezond en duurzaam. En dat mag soms best wat kosten. Maar soms gaan ze te ver. Zelfs de klanten van Whole Foods vonden 6 dollar voor een fles water waarin letterlijk alleen maar 4 asperges dreven te veel van het goede. Waarop Whole Foods de flessen meteen uit de schappen van het desbetreffende filiaal haalde en liet weten dat het hier een vergissing betrof. Een vergissing in hoever je kunt gaan met het voor de gek houden van je klanten waarschijnlijk…..

Buddha peer

Buddha peren

Uit het land dat ons de vierkante watermeloen bracht (want zo makkelijk stapelbaar?) komen deze peren, die gekweekt worden in de vorm van een kleine Buddha. Hoeveel gekker kan het worden? Voor rond de 8 dollar bijt je in een sappige buddha peer. Heiligschennis?!

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

18 Comments

 1. Jammer dat het de laatste aflevering van deze serie is (waarom eigenlijk?), want ik vind dit een heel leuk thema.

  De commercie probeert blijkbaar telkens weer wat 'nieuws' te verzinnen en heel vreemd is dat natuurlijk niet. Consumenten willen ook graag telkens wat nieuws. Zo vind ik die hype genaamd 'super foods' ook behoorlijk onder deze categorie vallen, hoor. Maar mensen hebben wel massaal al die exotische besjes en dat 'vogelvoer' gekocht en geconsumeerd.

 2. Wederom een heerlijk artikel om te lezen! Wat worden er toch idiote dingen bedacht…

 3. Het is niet de laatste hoor, ik vind het zelf veels te leuk. Ik schreef 'laatste' als in 'meest recente' 🙂

 4. Voorgepelde mandarijnen en dingen als munt water, dan moet je als mens wel heel lui zijn. Die Budha peren vind ik ook absurd. Net zoals met kerst kip nuggets in de vorm van kerstboompjes. Je vergeet dan toch min of meer dat het fuit/vlees is?

 5. ge-wel-dig een van mijn favo artikelen! Heb me weer smakelijk vermaakt met dit artikel. Gepelde mandarijen; hoe kom je erop én bedenk je dat dit ook nog wel eens goed zou kunnen verkopen…. dan is wellicht toch iets mis met je marketingafdeling 😉

 6. Ik kan die kerstboomnuggets nog wel begrijpen, een beetje kerstsfeer voor de lastige eter 🙂

 7. Waar ik dan wel weer benieuwd naar ben, is of het ook goed verkoopt. Want als dat zo blijkt te zijn dan heb je een slimme marketingafdeling maar gestoorde klanten!

 8. Sabine Boogaard

  Haha geweldig! Hier in Colombia verkopen ze altijd uien zonder schil (of hoe noem je dat). Ziet er ook vreemd uit, maar is wel bijzonder handig 😉

 9. Als ik me de mandarijnen zo bekijk zijn ze ook nog gepeld door iemand die er weinig zin in had. Ik geloof dat ik nog zeker vijf minuten per mandarijntje zou zitten pulken aan de witte velletjes 🙂

 10. Hahaha, vind ik ook. Als ze dan voorgepeld zijn doe het dan goed!

 11. He wat grappig! We hebben hier wel kant-en-klaar gesneden uien maar geen hele gepelde. Misschien een gat in de markt 🙂

 12. Heel leuk om te lezen. Dat water met asperges slaat echt alles. Kan me ook niet voorstellen dat het lekker is..

 13. Ik kan mij zelfs niet voorstellen dat het sowieso ergens naar smaakt!

 14. Superleuk artikel! Tovert een glimlach op je gezicht, wat een onzinnige dingen (al moet ik toegeven dat ik de Buddha peer toch wel heel leuk vind).
  Je schrijfstijl leest ook zo lekker weg ! Vol verwachting wacht ik op het volgende artikel in de reeks!

 15. hahah dit is gewoon lachwekkend. En ik vind de voorgepelde mandarijntjes nog erger dan de budha peer.

 16. Wat onzettend lief Karin – bloos, bloos – bedankt voor het compliment

 17. Inderdaad, waarom de natuurlijke 'verpakking' verwijderen om er een kunstmatige verpakking om te kunnen doen?

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*