Home » Yada Yada Market Zaandam

Yada Yada Market Zaandam

Afgelopen zondag was ik aanwezig bij de officiële opening van Yada Yada Market in Zaandam. Een internationale food court, een eat-drink-shop experience, met bootverbinding vanaf Amsterdam Centraal. Kijk je mee?

Yada Yada

Yada Yada bevindt zich aan het Noordzeekanaal op het Hembrugterrein. De markt van maar liefst ruim tweeduizend vierkante meter biedt ruimte aan 90 outlets. Dertig daarvan zijn (street)food outlets, de overige bieden een wisselend aanbod aan mode, interieur en kunst.

Bakkerij in de Yada Yada Market
Initiatiefnemer van Yada Yada is de Zuid-Afrikaan Paul Rutzen. En hij weet wat hij doet, in Kaapstad loopt zijn Bay Harbour Market vanaf dag 1 al als een trein. Een melting pot van culturen, eten, drinken, kunst en muziek moet vanaf nu ook de Nederlander gaan aantrekken. De locatie is volgens Rutzen perfect: “groots, industrieel en aan het water”!

De oude munitiefabriek Zaandam
Als geboren Zaandammer ken ik de plek goed! In de 16e en 17e eeuw bevond zich hier het eerste industrieterrein van Europa. En nee, toen was ik nog niet geboren…Yada Yada heeft haar onderdak gevonden in de oude munitiefabriek. Een prachtig gebouw waarvan de industriële elementen gelukkig behouden zijn.
Flammkuchen

Ik proefde er een heerlijke flammkuchen met bbq pork van de outlet van Rough Kitchen. Met een schuin oog op de Temaki handrolls verderop, want ook daar ben ik dol op!

Met een heerlijke witte wijn van de Zuid-Afrikaanse wijnbar genoot ik nog even van de live-muziek. Leuk zo’n initiatief in mijn voormalige hometown. En ook goed bereikbaar voor de hippe Amsterdammers, die met de pont gemakkelijk kunnen oversteken.

Yada Yada

 

Yada Yada is elke donderdag tot en met zondag geopend. Het parkeerterrein voorziet in 600 gratis parkeerplaatsen en is goed te bereiken per auto. Daarnaast wordt er een speciale pont ingezet die elke twee uur afvaart vanaf steiger 14, achter Amsterdam Centraal Station naar de Hembrugkade.

Yada Yada Market
Hemkade 18
1506 PR Zaandam

Openingstijden:

Donderdag: 13:00 – 20:00uur
Vrijdag: 16:00 – 22:00uur
Zaterdag: 10:00 – 17:00uur
Zondag: 13:00 – 19:00uur

www.yadayadamarket.nlwww.facebook.com/yadayadamarket

Bovenste foto: Tony Perez

4 Comments

  1. Wat leuk! Ik woon vlakbij Zaandam dus ga hier zeker een kijkje nemen. Had er nog helemaal niets over gehoord, super initiatief 🙂

  2. Leuk, weer een gezellig foodplekje in Nederland om eens te gaan bezoeken!

  3. Jaja, Zaandam wordt nog eens hip ?

  4. Gezellige foodplekjes, daarvan zijn er eigenlijk nooit genoeg toch?

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*