Home » Nutteloze pakjes en zakjes uit de supermarkt #12
Koopmans stroopwafelcake

Nutteloze pakjes en zakjes uit de supermarkt #12

De laatste aflevering uit de reeks nutteloze pakjes en zakjes was alweer van een poosje geleden (december!). Kwam ik nou zo weinig tegen in de supermarkt of lijkt het erop dat fabrikanten echt bewuster aan het worden zijn? Gelukkig komen de Paasdagen er weer aan (Pasen is het nieuwe Kerst, had je het al in de gaten?) en de reclamefolders stromen mijn brievenbus binnen. Tijd voor weer een nieuwe aflevering nutteloze pakjes en zakjes uit de supermarkt!

Nutteloze pakjes en zakjes: Lids hutspot kaas

Lidl Hollandse kaas met hutspot smaak

Arghhhhhh, mijn kaashart breekt. Waarom Lidl, waarom? DIT DOE JE GEWOON NIET. Ik maak hier verder geen woorden aan vuil. Mocht je er toch zin in hebben (vooral doen!): er is ook een variant met boerenkool.

Lidl stamppotnoten

We blijven nog even bij de Duitse grootgrutter/prijsstunter. Want stamppotnoten, wat zijn dat eigenlijk? Noten voor door de stamppot begrijp ik. En die zijn anders dan de noten die je zo eet? Gecombineerd met rozijnen, gojibessen of cranberry betaal je € 1,50 voor met name een nutteloze plastic verpakking. Maar je stamppot zal nooit meer hetzelfde zijn……

Verstegen mix voor gevulde eieren

Verstegen mix voor gevulde eieren

Gevulde eieren maken, dat was zo’n beetje het eerste ‘recept’ dat Bodhi leerde. Dooiers prakken, mayo erdoor (bijvoorkeur de Zaanse), beetje zout, beetje peper, eventueel wat kerriepoeder. Kind kan de was doen toch? Zo niet, dan is daar redder in nood Verstegen, met de mix voor gevulde eieren. Voor € 1,09 koop je mosterdzaad, paprika, gember, kurkuma, peper, kruidnagel, ui, zout, peterselie en bieslook. Alsof je je hele kruidenkastje leeggooit… Maar, zoals de verpakking al zegt: zelf maken is toch het lekkerst. Humor.

Jumbo patat en ei kruiden

Jumbo patat en ei kruiden

Pasen komt eraan dus het wordt eieren eten. Yvette van Boven (ben fan!) liet onlangs gekscherend op Twitter een foto van dit product bij de Jumbo zien. Hilariteit alom natuurlijk maar wat is het eigenlijk? Grotendeels zout dus (54%) en vervolgens heeft Jumbo het halve kruidenrek leeg gegooid: kurkuma, ui, paprika, koriander, peper, mosterd, gember, karwij, komein en en en. Kliekjesdag?

Nutteloze pakjes en zakjes: Koopmans stroopwafelcake

Koopmans Oud Hollandse stroopwafel cake

Ha, dit is er weer eentje in de categorie: ‘voeg alles nog even zelf toe’. Namelijk: boter, eieren en stroopwafels. Wat krijg je dan wel voor € 1,65? Hele dure bloem, met suiker, zout en wat fijne E-nummers…..

Zijn jullie onlangs nog wat bijzonders tegengekomen in de supermarkt? Ik hoor het graag!

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

20 Comments

 1. Het zou prachtig zijn als je nooit meer een artikel in deze reeks zou hoeven schrijven. Maar tot die tijd geniet ik er nog even van. Wat een idiote producten weer…

 2. Ojee… Hoe is t toch mogelijk die noten stamppot mix ?Gelukkig in meerdere ” smaken” en mini verpakking zó handig maar die plastickaas is echt te gek met boerenkoolsmaak handig voor de boerenkoolstampot????.Kan je toch niet serieus nemen zoiets.

 3. Ik hou zo van dit soort artikelen ?. Zelf verbaas ik me altijd over de kaneelsuiker die je in de winkel kunt kopen.. Why?!

 4. Heb hier weer om kunnen lachen, hoe verzinnen ze het?! Die stroopwafelcake, zo kan ik het ook ?

 5. Ik vind het zo misleidend wanneer cakemixen eigenlijk gewoon meel en suiker zijn, mehh. Ik maak het liever zelf of ik haal het wel bij de bakker. Die noten zijn misschien wel het ergst xD die kaas lijkt me niet echt lekker eigenlijk.

 6. Geweldig weer! Vooral die cakemix waar je inderdaad alles zelf nog aan moet toevoegen ?
  Liefs, Susan

 7. simpel, met een snufje liefde

  Wat een geweldig artikel, ik heb echt dubbel gelegen. Ik wist serieus niet dat deze artikelen bestonden, niet dat ik er het nut van inzie want ze zijn nog steeds nutteloos. Vooral die laatste, een stroopwafelcake waar je los de stroopwafels bij moet kopen….hahahahah

 8. Die van de cake is inderdaad wel erg. :P.

 9. Lachwekkend wat ze verzinnen!
  …echt…serieus…dit wordt ook nog gewoon gekocht.
  Dat verbaasd me soms nog meer….lopend door de supermarkt en om me heen kijkend wat men allemaal in dat karretje dropt.

 10. Hehehehe, ik ga hier zo stuk om altijd! Dank je wel, heb weer een dikke glimlach op mijn gezicht! xxx

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*