Home » Nutteloze pakjes en zakjes uit de supermarkt #11
oliebollen

Nutteloze pakjes en zakjes uit de supermarkt #11

Zo gaan er tijden voorbij dat je niets bijzonders opvalt in de supermarkt of online, en het andere moment zie je de meest vreemde producten voorbij komen. Deze maand heb ik weer genoeg inspiratie opgedaan voor deel 11 van nutteloze pakjes en zakjes uit de supermarkt!

oliebollen

Koopmans oviebollen

Okay, ik ga niet vertellen dat dit product slecht is. Ik heb ze niet geprobeerd. En ik ga het ook niet proberen, deze variant op oliebollen die moeten worden klaargemaakt in de oven. Wat een tenenkrommende naam: oviebollen. En het ziet er toch niet uit?? Voor een product wat je slechts één keer per jaar eet (de incidentele bol bij de oliebollenkraam in de weken ervoor daar gelaten) hoef je toch geen ‘gezonde’ variant te maken? Neem een lekkere vette oliebol of twee en geniet ervan. Op 1 januari gaat toch iedereen weer lijnen….

quaker

Quaker strawberries & cream

Volgens mij is dit product niet in de Nederlandse supermarkt verkrijgbaar. Maar ik vond dit juweeltje via foodbabe.com en moest jullie er even op wijzen. Want hoe vreemd is om – wanneer je besluit de kleine lettertjes eens wel te lezen – er achter te komen dat de aardbeien in je havermout stukjes rood gekleurde en kunstmatig op smaak gebrachte appel zijn????? Why Quaker, why???

falafeldeeg

AH falafel deeg

Blogger The answer is food wees mij op Twitter op het falafel deeg van AH. Vers vegetarisch falafeldeeg in een plastic bakje, 300 gram voor € 1,99. In eerste instantie was ik geeneens zo sceptisch, totdat ik de ingrediëntenlijst eens bekeek. Want waarom bevat dit deeg maar 40% kikkererwten en zijn ingrediënt 2 en 3 op deze lijst water en tarwebloem?? Voor zover ik weet bevat dit – van nature glutenvrije deeg – geen bloem. Maak je het zelf, dan gebruik je 90% kikkererwten, aangevuld met verse kruiden, knoflook en ui. Hoogstens gebruik je wat bloem (1-2 eetlepels) om het mengsel wat steviger te maken. Met maar 40% kikkererwten is dit in mijn optiek een mager aftreksel van falafeldeeg.

pons olijfolie

Pons olijfolie voor baby en kind

Nog niet verkrijgbaar in Nederland maar dat zal waarschijnlijk (hopelijk?!) ook wel niet gebeuren. Olijfolie voor babies (vanaf 7 maanden) en kinderen (vanaf 3 jaar). Volgens de site is het vooral een kwestie van smaak. De babyvariant heeft een hele milde en de kindervariant een wat sterkere olijfoliesmaak. Om je kinderen langzaam te laten wennen. Er is blijkbaar een markt voor…..

healthy-people

Healthy people wint gouden windei

In de vorige aflevering schreef ik al over de nominaties van het Gouden Windei. Eind november is de winnaar bekend gemaakt: Healthy people blauwe bosbes en framboos mag zich de ‘trotse’ eigenaar van het gouden windei 2016 noemen. De reden? Het drankje bestaat vooral uit goedkoop appel- en druivensap en amper uit de beloofde bosbes (twaalf procent) en framboos (slechts één procent). En zo ‘healthy’ is het drankje ook al niet: het bevat meer suiker dan cola!

In deze serie verscheen ook:

De vijf meest zinloze pakjes en zakjes
Nog meer zinloze pakjes en zakjes
Het houdt niet op, niet vanzelf…nutteloze pakjes en zakjes #3
Zakjes, pakjes, potjes en blikjes die wel kunnen
Nutteloze pakjes en zakjes uit de supermarkt #4
Nutteloze pakjes en zakjes #5 over de grote (en kleine) letters
De meest nutteloze pakjes en zakjes #6
Nutteloze pakjes en zakjes #7
De meest nutteloze pakjes en zakjes #8
Nutteloze pakjes en zakjes #9
De meest nutteloze pakjes en zakjes #10

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

18 Comments

 1. Oviebollen? Serieus? Welke slimme marketeer heeft dat bedacht zeg? Mag van mij meteen in de prullebak.

 2. Die oviebollen, waarom????? Hoeveel oliebollen eet je nou eigenlijk, te idioot… M’n mond viel ook wel open van die olijfolie voor babies, hoe verzin je het haha. Fijn artikel weer!

 3. Haha, ik ga de oviebollen wel proberen, kijken of ze lekker zijn. 😀

 4. Olijfolie voor baby’s HAHAHAHA Ik kom niet meer bij!

 5. Oviebollen… Het concept vind ik nog niet eens zo slecht, ik denk dat er meerdere mensen zijn die liever met de oven dan met een pan vol olie werken. Of mensen die oliebollen echt te vet vinden smaken. Als deze dan net zo goed smaken, dan ben ik ook voor hoor! Alleen die naam… Oliebollen uit de oven had echt 10x beter geklonken!

 6. Hahahahaha, ik vind deze serie op je blog echt geweldig! Oviebollen, OMG! Die naam inderdaad en echt weer zo “alles-moet-gezonder” ieuwww! En die olijfolie voor kinderen hahahaha! xoxo

 7. Die aardbeistukjes bij Quaker had ik ook al opgemerkt. Aardbei… appel… nee.
  Achja, het zal allemaal wel verkopen zeker.

 8. Ik heb de oviebollen geprobeerd maar vond het echt niet te eten. Absoluut niet te vergelijken met oliebollen. Ik zou het niemand aanraden!

 9. Hahahaha wat een nutteloze producten weer. Oliebollen warm ik wel eens op in de oven (voor een lekker krokant jasje) maar die zijn dan wel eerst lekker in vet gebakken! Zo’n ding hoort toch lekker vet te zijn?!

 10. Oviebollen. Ongelooflijk. Nee hoor hier gewoon aan de vette oluebollen. Yummie. Ik lees tegenwoordig ook veelvuldig de etiketten ( ben gewichtsconsulent) en schrik er ook wel ban wat er wel of juist niet in zit.

 11. Ik dacht echt dat je een typefout had gemaakt met die oviebollen.
  Sinds ik dit weet, sla ik healthy people echt altijd over als ik sap koop. En Coolbest ook. Oplichters!

 12. Waaatttt die appel aardbei verwisseling! Wat slecht zeg, dat ze dat dan nog durven verkopen als aardbei… En die van het gouden windei had ik ook gezien ja, echt niet te geloven.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*