Home » Nutteloze pakjes en zakjes uit de supermarkt #22

Nutteloze pakjes en zakjes uit de supermarkt #22

Het is weer eens tijd voor een nieuwe ‘nutteloze pakjes en zakjes’, deel 22 alweer. Zoals gewoonlijk weer mijn disclaimer: de mening over de nutteloosheid ervan is volledig de mijne, voel je vrij de producten te kopen en er volop van te genieten!

Nutteloze pakjes en zakjes

Nutteloze pakjes en zakje: rustig bouillon

Maggi Rustic bouillon

De nieuwe Maggi rustic bouillonblokjes passen helemaal in de trend van verantwoord en lekker eten. Ik vind deze blokjes geeneens echt nutteloos. Wel nutteloos duur!

Voor het gemak vergelijk ik de Rustic Provence even met de Maggi tuinkruiden. Minder vet en zout klopt idd., al zijn de hoeveelheden nou ook weer niet om over naar huis te schrijven. De ‘gewone’ bouillon bevat per 100 ml 0,1 gram vet en 0,43 gram zout, de rustic 0,0 en 0,33 gram zout. Maar je betaalt daarentegen wel bijna 3 x meer voor de hippe rustic blokjes (31,40 per kilo vs. 11,88).

De palmolie en smaakversterkers zijn in de rustic bouillonblokjes verdwenen, wat ik alleen maar aanmoedig. Maar waarom we er dan gelijk 3x zoveel voor moeten betalen???

Nutteloze pakjes en zakjes: ovensaus

Grand’Italia ovensaus

Wat maakt een saus een ovensaus voor pasta? Het enige wat ik me kan bedenken is de toevoeging van extra vocht (lees: water) om de pasta te laten garen. Maar dan kun je net zo goed een fles pastasaus van hetzelfde merk kopen voor 0,80 cent minder.

Nutteloze pakjes en zakjes: oesterzwamreepjes

Oesterzwamreepjes gekruid

Oesterzwammen zijn ideaal als vleesvervanger. Zoals in deze heerlijke vegetarische shoarma of vegan pekingeend. Maar om er dan maar meteen een melkkoe van te maken (no pun intended)? Sowieso is het al belachelijk je oesterzwamreepjes vegan te noemen. Als in ‘het betreft hier geen vleesetende paddenstoel’?

Een ‘gewone’ bak van 150 gram oesterzwammen kost bij AH € 1.69. Dat is € 11,27 per kilo. Gepresenteerd als ‘ideaal voor een avondje zonder vlees’ en in reepjes gesneden (zie foto bovenaan dit artikel) kosten de oesterzwammen gelijk € 14,95 de kilo. Het is ook wel zwaar werk, paddenstoelen snijden (scheuren is makkelijker!). Gepresenteerd als vervanger voor shoarma, gesneden en gekruid, betaal je € 14,79 de kilo. Maar let wel, daarvan is slechts 64% nog oesterzwam, aangevuld met (goedkopere) ui en paprika. 

Nutteloze pakjes en zakjes:veggie wraps

Knorr veggie wraps

De voedingsindustrie blijft geloven dat wij zo graag aan onze benodigde groente inname per dag willen komen, dat wij hier grif voor willen betalen. Want de kleurrijke Knorr veggie wraps zijn gemiddeld 3 x duurder dan gewone wraps. En of die 35% wortel (tot puree gekookt!) ons nu zoveel meer gaat bieden? De wraps bevatten ook nog eens meer vet en minder eiwitten dan de standaard wrap. Gooi toch gewoon liever wat geraspte wortel of plakjes komkommer op je wrap, kom je er ook! Kijk vooral ook eens deze aflevering van de Keuringsdienst van waarde over ‘lokgroente’!

Nutteloze pakjes en zakjes

Biologische vegetarische rösti

Dat vega(n) een waar verdien model lijkt bewijzen wat mij betreft ook deze ‘biologische vegetarische rösti’ van zoete aardappel. Met een kiloprijs van € 19,95 (say what!) staat dit product mijlenver van ‘gewone’ rösti koekjes (slechts € 3,32 de kilo) die altijd al vegetarisch was. Weliswaar van gewone aardappel, maar toch. Voor dat bedrag rasp ik zelf wel een zoet aardappeltje (een kilo voor € 2,99). Een lekker recept voor rösti koekjes vind je natuurlijk op mijn blog!

Oude afleveringen van ‘nutteloze pakjes en zakjes uit de supermarkt‘ lezen?

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

2 Comments

  1. Bizar zeg en goed dat je de lezers even alert maakt hoe we voor de gek worden gehouden

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*