Home » Pecan pie – heerlijke taart van pecannoten
Pecan pie

Pecan pie – heerlijke taart van pecannoten

De noten waren in de aanbieding! En aangezien ik dol ben op noten sloeg ik flink in. Hazelnoten, walnoten, pecannoten, paranoten en amandelen. Heerlijk als tussendoortje, door de sla, als notenboter, in de pastasalade of natuurlijk om mee te bakken. Omdat ik zoveel had ingeslagen en noten niet eeuwig vers en lekker blijven, besloot ik afgelopen weekend eens een good old fashioned pecan pie te bakken.

Pecannoten

En daar bestaan dus heel wat recepten van. Ik keek eens hier, ik keek eens daar, goochelde wat met cups en ounces en maakte vervolgens deze heerlijke taart van pecannoten. Mierzoet, maar dat hoort zo. Lekker met een bolletje ijs of toef slagroom! Ik gebruikte mijn handige lage taartvormen met losse uitneembare bodem van Dille en Kamille. Echt een aanrader!

Pecan pie

Pecan pie

Wat heb je nodig (1 taart, ca. 23 cm doorsnede)

Voor de bodem van de pecan pie:

Ingrediënten

  • 250 gram bloem
  • 1 eetlepel suiker
  • 150 gram boter
  • 1 eierdooier
  • 2 eetlepels koud water

Voor de vulling van de pecan pie:

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 50 gram gesmolten boter
  • 100 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 50 ml agave siroop of stroop
  • 175 gr pecannoten (ongezouten en ongebrand)

Verder nog handig: steunvulling, taartvorm, bakpapier

Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet de taartvorm in.

Doe de boter (in stukken), bloem en suiker in een kom. Mix tot er grove kruimels ontstaan. Voeg de eierdooier toe en het water en mix tot het deeg begint samen te hangen. Kneed tot een bal en rol uit op het aanrecht (bestrooid met wat bloem). Bekleed de vorm met het deeg en snijd de randen bij.

Leg een stuk bakpapier op het deeg in de vorm en leg hier de steunvulling (of gebruik gewoon droge bonen) op. Het is vaak handig om het bakpapier eerst even te verfrommelen en dan weer open te vouwen.

Bak in 20 minuten gaar en lichtbruin.

Maak ondertussen de vulling door de eieren en de suiker schuimig te kloppen met de mixer. Voeg de siroop/stroop en de gesmolten boter toe en ca. de helft van de pecannoten.

Verwijder het bakpapier en de steunvulling en giet de vulling over de taartbodem. Verdeel de overige pecannoten over de bovenkant. Bak de taart af in ca. 30 minuten. Laat volledig afkoelen voordat je de vorm verwijderd.

Bewaar het recept voor pecan pie op Pinterest:

Pecan pie

Summary
recipe image
Recipe Name
Pecan pie
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
1.51star1stargraygraygray Based on 4 Review(s)

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*