Home » Mini tulbandcake met cranberry en pistache
mini tulbandcake met cranberry en pistache

Mini tulbandcake met cranberry en pistache

Onlangs won ik via de Facebookpagina van Delicious Magazine een prachtige mini tulband vorm van Cake Boss. Toen ik ‘m uitpakte wist ik al direct wat ik er mee wilde bakken: mini tulbandcake met cranberry en pistache! En dan zo’n mooie druipende witte rand van chocoladeglazuur! Zo gezegd zo gedaan.

mini tulbandcake met cranberry en pistache

De hoeveelheid deeg/beslag die ik uiteindelijk had was net niet genoeg voor 6 cakejes, al had ik sommige wel iets te hoog gevuld. Zorg dus dat je het beslag goed verdeeld en vul de vormpjes tot ca. 1/3 van de rand. Eén cakeje is echt te veel voor 1 persoon, je kunt met gebak 12 personen van een 1/2 cakeje laten genieten. En ze zijn natuurlijk superleuk om cadeau te doen. Mooi doosje erom, strik erom heen!mini

Mini tulbandcake met cranberry en pistache

Wat heb je nodig (5-6 mini tulband cakejes)

  • 125 gram boter (kamertemperatuur)
  • 3 eieren (kamertemperatuur)
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 100 gram licht bruine basterdsuiker
  • 1 zakjes vanillesuiker
  • 25 gram gepelde pistachenootjes
  • 50 gramgedroogde cranberries

Glazuur:

  • 75 gram witte chocolade
  • 30 gram boter

Verwarm de oven op 170 graden.

Hak de pistachenoten grof. Houd wat pistache en cranberry achter ter decoratie.

Mix de boter met de basterdsuiker en het zakje vanillesuiker romig en luchtig. Meng hier één voor de eieren door. Schep met een spatel de bloem erdoor. Spatel de pistachenootjes en de cranberries door het beslag. Vet de tulbandvorm in met (vloeibare) boter. Schep het beslag in de vorm tot ca. 1/3 onder de rand. Bak de mini tulbandcakejes in ca. 15 minuten gaar.

Laat ca. 15 minuten afkoelen, haal uit de vorm en laat volledig afkoelen op een rooster.

Smelt de boter en de chocolade in een pannetje au-bain-marie. Als de chocolade vloeibaar is kun je dit voorzichtig over de cakejes schenken. Decoreer met de pistachenootjes en cranberries. Laat de chocolade hard worden.

Summary
recipe image
Recipe Name
Mini tulbandcake met cranberry en pistache
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

2 Comments

  1. Ziet er heerlijk uit!

  2. Ik ben gek op tulbanden! Maar je kent me, houd van eten maar zelf maken ho maar. Dus ik ga morgen online bestellen! Deze zien er fantastisch uit en de druiprand is mooi gelukt zeg!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*