Home » Schwarzwalderkirsch plaatcake
Schwarzwalderkirsch plaatcake

Schwarzwalderkirsch plaatcake

Op zijn verjaardag mag Bodhi altijd kiezen welke taart ik voor hem moet bakken. Voor zijn 17e verjaardag in mei was dat een Schwarzwalderkirschtorte, naar recept van Rutger Bakt. Een geweldige taart, maar best bewerkelijk en vooral: GROOT! Voor een lekkere taart in een weekend bedacht ik deze vereenvoudigde versie: een Schwarzwalderkirsch plaatcake!

my happy life mei 2022

Schwarzwalderkirsch

Chocoladecake, amarenen, slagroom en chocoladeschaafsel, dat zijn toch wel de ingrediënten die een schwarzwalderkirschtorte definiëren. Door diezelfde ingrediënten te laten terugkomen in een plaatcake maakte ik een eenvoudiger recept waar we niet een week lang van hoefden te eten! Wil je toch liever een grote taart maken? Dan is dit ook een fijn recept!

Plaatcake met rood fruit

Plaatcake

Een plaatcake is vrij eenvoudig te maken en ideaal om seizoensfruit in te verwerken. Ik maakte eerder al een plaatcake met rood fruit en een plaatcake met mango en kokos.

Schwarzwalderkirsch plaatcake

Schwarzwalderkirsch plaatcake

Schwarzwalderkirsch plaatcake

Schwarzwalderkirsch plaatcake

Een vereenvoudigde versie van de beroemde Schwarzwalderkirschtorte
Afdrukken Pin
Gang: Taart
Keuken: Duitse
Trefwoord: oven
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten

Wat heb je nodig:

Ingrediënten

  • 200 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 200 gram roomboter kamertemperatuur
  • 200 gram bloem
  • 25 gram cacaopoeder
  • 3 eieren
  • 4 eetlepels yoghurt
  • 100 gram amarenen op siroop plus extra voor decoratie
  • 200 ml slagroom
  • 1 zakje slagroomversteviger
  • 3 eetlepels suiker
  • chocoladeschaafsel
  • boter of bakspray om in te vetten

Aan de slag!

  • Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet de bakvorm in met boter of bakspray.
  • Meng de roomboter in de keukenmachine met de suiker en vanillesuiker tot een licht en luchtig geheel. Klop er vervolgens de eieren en yoghurt door. Roer de cacaopoeder door de bloem en zeef dit boven het beslag. Spatel rustig door het beslag. Niet te veel meer roeren, het moet net voldoende gemengd zijn.
  • Doe het beslag in de vorm en strijk glad met de spatel. Verdeel er de amarenen over en druk ze een beetje in het beslag. Bak de plaatcake in de oven in ca. 30 minuten gaar. Steek er een satéprikker in om te checken of er geen beslagresten meer aan zitten.
  • Laat de cake volledig afkoelen.
  • Klop de slagroom stijf met het zakje slagroomversteviger en de suiker. Decoreer de plaatcake met toefjes slagroom. Doe op ieder toefje een amarenenkers of wat siroop en bestrooi met chocladeschaafsel.
  • Snijd in blokjes en serveer.
Delen op Facebook
Summary
recipe image
Recipe Name
Schwarzwalderkirsch plaatcake
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
1.51star1stargraygraygray Based on 4 Review(s)

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*