Home » Plaatcake met mango en kokos
Plaatcake met mango en kokos

Plaatcake met mango en kokos

Na de plaatcake met rood fruit die ik onlangs bakte, had ik de smaak te pakken. Ik had eerst iets met kersen in mijn hoofd maar bij de supermarkt zag ik mooie grote rijpe mango’s liggen! De combi met kokos (lekker tropisch) was snel gemaakt dus voilà: plaatcake met mango en kokos.

Plaatcake met mango en kokos

Plaatcake

Een plaatcake (niet te verwarren met de plaattaart) is feitelijk een lage, platte cake met een topping van (vers) fruit. Een snel en eenvoudige lekkernij, ideaal voor als je gasten verwacht maar geen hele taart wil bakken.

Zorg er wel voor dat de bakvorm die je voor de plaatcake gebruikt niet te groot is. De cake wordt anders wel heel erg plat. Ideaal is een formaat van ca. 20 x 20 cm. De baktijd van de plaatcake is erg afhankelijk van het soort fruit (vochtigheidsgraad) en de bakvorm. Check daarom na een half uur iedere vijf minuten even met een satéprikker. Komt die er schoon uit zonder beslagresten? Dan is de plaatcake gaar!

Ook zo’n fan van kokos? Ik zette de 10 lekkerste recepten met kokos (zoet en hartig) voor je op een rij!

Plaatcake met mango en kokos

Plaatcake met mango en kokos

Plaatcake met mango en kokos

Plaatcake met mango en kokos

Een tropische cake, die binnen een uur op tafel staat!
Afdrukken Pin
Gang: Taart
Keuken: Westers
Trefwoord: zomer
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Porties: 6 personen

Wat heb je nodig:

Ingrediënten

  • 200 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 200 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 200 gram bloem
  • 3 eieren
  • 4 eetlepels yoghurt
  • 1 mango
  • 1 citroen alleen de rasp
  • 2 eetlepels geraspte kokos
  • 1 eetlepel amandelschaafsel
  • boter of bakspray om in te vetten

Aan de slag!

  • Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet de bakvorm in met boter of bakspray.
  • Rooster de koksrasp in een droge koekenpan lichtbruin. Snijd de mango in blokjes.
  • Meng de roomboter in de keukenmachine met de suiker en vanillesuiker tot een licht en luchtig geheel. Klop er vervolgens de eieren, yoghurt, rasp van de citroen en 1 eetlepel kokosrasp door.
  • Zeef de bloem en spatel rustig door het beslag. Niet te veel meer roeren, het moet net voldoende gemengd zijn.
  • Doe het beslag in de vorm en strijk glad met de spatel. Verdeel er de mango over en druk ze een beetje in het beslag.
  • Strooi er de amandelschaafsel en een eetlepel kokosrasp over.
  • Bak de plaatcake met mango en kokos in de oven in ca. 30-40 minuten gaar. Steek er een satéprikker in om te checken of er geen beslagresten meer aan zitten.
  • Laat de cake volledig afkoelen. Snijd in blokjes en serveer!
Delen op Facebook
Summary
recipe image
Recipe Name
Plaatcake met mango en kokos
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*