Home » DoDo café – the place to be in Rotterdam
Jazz room

DoDo café – the place to be in Rotterdam

Verwend als ik ben word ik niet zo snel meer van mijn schoenen geblazen door wéér een nieuw restaurant met wéér een nieuw concept. Maar mijn bezoek aan DoDo café Rotterdam deze maand deed dat gelukkig wel! Hoewel ze al open zijn gegaan vlak voor de eerste lockdown is deze Rotterdamse parel even aan mijn neus voorbij gegaan. Gelukkig is dat ruimschoots goed gemaakt!

Tan Do
Foto: Rick Arnold

DoDo café

Tan Do is al jaren eigenaar van Vietnamees restaurant Little V. met vestigingen in Den Haag en Rotterdam. DoDo is zijn derde restaurant, of eigenlijk meer een werkelijk adembenemend Grand Café. In verschillende inspirerende ruimtes kun je er genieten van een kop koffie tot een cocktail of diner. De zaak is enorm, en met twee verdiepingen lijk je eerder in een hotel dan in een grand café te zijn beland. Je vindt Dodo café vlakbij het station, op de hoek van de Kruiskade en de Karel Doormanstraat. 

DoDo café

Inspirerende ruimtes

Meest opvallend zijn de verschillend ingerichte ruimtes, met een waanzinnig oog voor detail. Een cocktail room met Chesterfield banken, de Havana room waar je je op rieten stoelen op een veranda in Cuba waant. De tattoo room, de Jazz room, je kunt zien dat alles met bijzonder veel liefde en ambacht is samengesteld!

DoDo café

Denk gerecyclede materialen, vintage meubelen, historische pronkstukken maar bijvoorbeeld ook oude kimono’s van Tan Do zelf.

DoDo café tonijn tartaar met watermeloen

Nieuwe kaart

Het shared dining concept is alom bekend, en ook bij DoDo worden kleine gerechtjes geserveerd die je bij uitstek kunt delen. Sinds dit jaar staat er een nieuwe chef aan het roer van de keuken: de Rotterdamse Christiaan van der Steen. De focus ligt op een internationale keuken, van de Mediterrane kust tot het Midden Oosten en Azië.

Noodles

Wij mochten een aantal signature dishes van de kaart proeven. Wauw! Van de oester met tigre de leche en hibiscus droom ik soms nog. Helemaal top was de Summer Crush: verse tonijn tartaar, watermeloen en gebakken banaan, die in combinatie met de pittige gochujang saus een ware smaakexplosie was. Na de dumplings, noodles, bao buns en tostados was er nog nét ruimte voor het heerlijke dessert van sticky rice, kokos passievrucht ijs en mango mousse. Deze gerechten wil je helemaal niet delen, die wil je allemaal zelf opeten!

Alive & Kicking

DoDo café

Alive & Kicking! DoDo is niet het alledaagse restaurant in Rotterdam. DoDo is exotisch, eigenzinnig en mysterieus. Op elke verdieping en in ieder hoekje valt er weer iets bijzonders te ontdekken. Er is plek voor 220 gasten, verdeelt over zeven themaruimtes: The Grand Café, The Cocktail Bar, The Cigar Room, The Havana Room, The Tattoo Room, The Social Stairs en The Jazz Room. Deze ruimtes zijn allemaal uniek en ideaal voor het vieren van particuliere of zakelijke partijen. Een vergadering in combinatie met een lunch, of een verjaardagsfeest geheel in eigen stijl. 

DoDo café
Karel Doormanstraat 34
Rotterdam

Uitgelichte foto Jazz Room: Rick Arnold

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*