Ik ben fan van de Duitse keuken. Daarom kon na het geweldige ‘Koch!’ ook de opvolger ‘Back!’ niet in mijn collectie ontbreken. De zusjes Marijne & Liesbeth Thomas zijn er wederom in geslaagd een boek te maken waaruit ik bijna alles wel wil maken. Mijn eerste baksel? De kwarkbolletjes of Quarkbällchen op z’n Duits!
Back!
Back!, van Bienenstich tot zwiebelkuchen… is een boek dat iedereen die weleens naar Duitsland is afgereisd zou willen hebben. Want als je eenmaal in een konditorei hebt genoten van een stuk Käsekuchen of Schwarzwälder-Kirschtorte, dan wil je dat thuis ook kunnen maken. Een heerlijk bakboek boordevol makkelijke bakrecepten, zowel zoet als hartig.
To bake list
Bij ieder kookboek dat ik lees wordt mijn to bake list langer. Zo ook bij dit boek. Want die Zwiebelkuchen mit walnüssen, de Orangen-Bienenstich of de Berliner: ik wil het allemaal nog een keer maken. Zoveel te bakken, zo weinig tijd…
Koch!
Eerder schreven de zusjes Koch! Duitse keuken anno nu en Koch! De Duitse vegetarische keuken. Beiden boeken kan ik van harte aanbevelen! Daarin vind je andere bakklassiekers terug, als Lebkuchen of Nussecken (zalig!). Alle drie de boeken kun je rechtstreeks bestellen bij Uitgeverij Aagje Blok
Kwarkbolletjes of Quarckbällchen
Wat heb je nodig (ca. 25 stuks)
- 2 eieren
- 125 gram suiker
- Zakje vanillesuiker
- 250 gram kwark (halfvol of vol)
- Snufje zout
- 250 gram bloem
- ½ theelepel bakpoeder
- Olie om in te frituren
Eventueel: poedersuiker, kleine ijsbolletjestang
Klop met een mixer de eieren, suiker en vanillesuiker schuimig. Schep de kwark erdoor, voeg een snufje zout toe en zeef de bloem en bakpoeder boven de kom. Roer alles goed om en laat ca. 10 minuten rusten.
Verhit olie in een pan of frituurpan tot ca. 170 graden. Maak met een kleine ijsbolletjestang bolletjes deeg en laat die in het hete vet zakken. Bak ze per ca. 6 tegelijk. Als het goed is draait het bolletje vanzelf rond wanneer een kant gaar is. Bak ook de andere kant lichtbruin, de baktijd in totaal is ca. 4-5 minuten.
Laat uitlekken op een bord met een vel keukenpapier en bestrooi met poedersuiker of rol door de kristalsuiker.
Oeh! Dat ziet er lekker uit! 🙂 Ga ik ook een keertje proberen.