labneh met granaatappel en dukkah

Labneh met granaatappel en dukkah

Onlangs mocht ik kennis maken met de nieuwe producten van Nadia & Merijn’s SOUQ die sinds kort bij AH worden verkocht. Een heerlijk assortiment producten uit de Arabisch mediterrane keuken waarmee je in een handomdraai de lekkerste gerechten maakt. Zoals deze labneh met granaatappel en dukkah. Heerlijk met Libanees flatbread.

Nadia en Merijn's SOUQ

Nadia’s en Merijn’s SOUQ

Koks en kookboekenschrijvers Nadia Zerouali en Merijn Tol brengen een fantastische productlijn op de markt. Van de harissa met rozen (zalig!) tot de oranjebloesemwater voor de lekkerste limonade (zie het heerlijke recept voor limonade van bloedsinaasappel van collegablogger Overetengesproken). De echte Marokkaanse couscous, frisgeurige sumak, heerlijk flatbread: authentieke smaken waarmee je de Arabische mediterrane keuken op tafel zet.

labneh met granaatappel en dukkah

Labneh

Labneh is eigenlijk het beste te vergelijken met onze hangop: uitgelekte yoghurt. Het verschil zit ‘m in het feit dat labneh gezouten wordt en als dip wordt gegeten met smaakmakers als za’atar, harissa, nootjes en/of dukkah. En je vervolgens heerlijk eet met Turks brood of Libanees flatbread. Het is eenvoudig te maken en enorm smaakvol.

My happy life maart 2019

Dukkah

Dukkah is een Egyptisch specerijennotenmengsel. Ik gebruik in dit recept de dukkah van SOUQ, maar heb op mijn blog ook een recept staan om zelf dukkah te maken. Helemaal niet zo moeilijk en verslavend lekker.

labneh met granaatappel en dukkah

Labnet met granaatappel en dukkah

Wat heb je nodig (voor ca. 4 personen)

  • ½ liter yoghurt
  • ½ eetlepel zout
  • pistachenootjes
  • dukkah
  • granaatappelpitjes
  • olijfolie

Roer het zout dor de yoghurt. Leg een schone theedoek in een vergiet, schep de gezouten yoghurt erin en laat minstens 4 uur (dikke Turkse of Griekse yoghurt) tot een nacht (gewone volle yoghurt) uitlekken.

Verdeel de uitgelekte yoghurt over een mooi bord, strijk glad en maak er een paar geultjes in. Giet hierin wat olijfolie. Bestrooi naar smaak met pistachenootjes, dukkah en granaatappelpitjes en serveer met flatbread.

Ik heb voor deze blogpost producten ontvangen. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Summary
recipe image
Recipe Name
Labneh met granaatappel en dukkah
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

One Comment

  1. Karin van Dam

    leuk ik ga gauw eens kijken bij de AH

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge