Home » Review ‘Veel lekkers van Anna’ + recept walnootkoekjes
Walnootkoekjes met oranjebloesemwater

Review ‘Veel lekkers van Anna’ + recept walnootkoekjes

Onlangs mocht ik aanwezig zijn bij de uitreiking van het Heel Holland Bakt winnaarsboek. Winnares 2019 Anna Yilmaz reikte het eerste exemplaar van haar boek ‘Veel lekkers van Anna’ uit aan minister van Defensie Ank Bijleveld en Commandant Zeestrijdkrachten vice-admiraal Rob Kramer. Met een stuk van de heerlijke winnende tulpentaart!

Lekkers van Anna

Veel lekkers van Anna

In dit heerlijke boek komen de Nederlandse en de Turkse roots van Anna perfect samen. Van oer-Hollandse boterkoek (maar wel gekonfijte gember) tot de prachtige tulpentaart uit de finale. Maar ook haar beroep van marinevrouw vind je terug. In het hoofdstuk ‘Voor de mannen’ deelt ze recepten die ze maakt voor de koffiemomentjes met collega’s. Op kantoor in Den Helder of op zee, van kruimelcake tot powerrepen.

Veel lekkers van Anna

Hartig

Ook fijn: er staat een categorie ‘hartig’ in het boek. Of hartig Turks in dit geval. Met het recept voor Turkse pides met gehakt en brood met lekkere dipjes. Ik koos uiteindelijk toch voor iets zoets. Want tijdens de presentatie bleef ik eten van de walnootkoekjes met oranjebloesemwater. Zo ontzettend lekker!

Walnootkoekjes met oranjebloesemwater

Walnootkoekjes met oranjebloesemwater (uit Veel lekkers van Anna)

Wat heb je nodig (16 koekjes)

  • 250 gram walnoten + 16 halve walnoten
  • 65 gram kristalsuiker
  • 1 eetlepel vanillesuiker
  • 1 eetlepel abrikozenjam
  • 50 ml. oranjebloesemwater
  • 1 ei, losgeklopt
  • 75 gram poedersuiker

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Verdeel de 250 gram walnoten over de bakplaat en rooster ze 10 minuten in de opwarmende oven. Zet de oven weer even uit.

Laat afkoelen en maal ze grof in de keukenmachine (niet te fijn!).

Meng de walnoten met de kristalsuiker, vanillesuiker en abrikozenjam en kneed alles goed door elkaar. Kneed het losgeklopt ei beetje bij beetje door het deeg en laat het deeg 30 minuten rusten.

Verwarm de oven voor op 180 graden

Doe het oranjebloesemwater in een kommetje en de poedersuiker in een andere kom. Bevochtig je handen met oranjebloesemwater en rol van het deeg 16 balletjes. Haal de balletjes door de poedersuiker en leg ze op de bakplaat met bakpapier. Duw in elk balletje een halve walnoot en bak de koekjes in 15 minuten gaar.

Ook leuk:

Burgers & BBQ bites
Kleine hartige taartjes
Back!
Recepten uit Wenen
Hollandse Happen Blond Amsterdam
Koken doe je zo!
De grote Hamersma super supermarktwijnen 2020
De wereld thuis
Burgers & BBQ bites
Kleine hartige taartjes
Back!
Recepten uit Wenen
Hollandse Happen Blond Amsterdam
Koken doe je zo!
De grote Hamersma super supermarktwijnen 2020
De wereld thuis
Summary
recipe image
Recipe Name
Walnootkoekjes met oranjebloesemwater
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
31star1star1stargraygray Based on 7 Review(s)

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*