Home » 10 x bijgerechten voor Kerst
Bijgerechten voor Kerst

10 x bijgerechten voor Kerst

Bij het kerstdiner speelt een mooi stuk vlees of vis vaak de hoofdrol. Maar onderschat ook het belang van lekkere bijgerechten niet. Je kunt het jezelf makkelijk maken door kant-en-klare pommes duches te maken of – waarom ook niet – lekkere frietjes. En een mooie salade heb je ook zo in elkaar gedraaid. Maar hé, het is het kerstdiner! Steek daarom wat extra moeite in het maken van een paar extra lekkere bijgerechten voor kerst, van een mooie saus tot aardappelgratin.

10 x bijgerechten voor Kerst

Aardappelgratin met kerrie

Aardappelgratin met kerrie

Een lekkere aardappelgratin uit de oven is sowieso al een topper. De toevoeging van kerriepoeder maakt deze extra speciaal. Ga naar het recept voor aardappelgratin met kerrie.

geroosterde spruitjes met kerriesaus

Geroosterde spruitjes met kerriesaus

Kerrie is sowieso wel een allemansvriend. En riep je altijd dat je geen spruitjes lust. Ik durf te wedden dat je ze zo wel heerlijk vindt! Ga naar het recept voor geroosterde spruitjes met kerriesaus.

Röstikoekjes met truffel - bijgerechten voor Kerst

Rösti koekjes met truffel en kaas

Door de toevoeging van truffel en Parmezaanse kaas worden deze aardappel rösti rondjes bijzonder lekker! Ga naar het recept voor rösti koekjes met truffels en kaas.

Melanzane alla parmigiana

Melanzane alla parmigiana

Deze heerlijke ovenschotel van aubergines doet het ook prima als groente bijgerecht! Ga naar het recept voor melanzane alla parmigiana.

peperroomsaus

Peperroomsaus

Zelfs een gewoon stukje varkenshaas knapt helemaal op van een heerlijke zelfgemaakte peperroomsaus! Ga naar het recept voor peperroomsaus.

gnocchi alla romana

Gnocchi alla romana

Een heerlijk Italiaans bijgerecht, deze gegratineerde gnocchi gemaakt van tarwegriesmeel. Ga naar het recept voor gnocchi alla romana.

stoofperen maken - bijgerechten voor Kerst

Stoofperen

Geen kerstdiner in onze familie zonder stoofperen! Maak ze met of zonder alcohol, heel of in stukken. Ga naar het recept voor stoofperen.

eendenborstsalade - bijgerechten voor kerst

Salade met eendenborst en vijgen

Deze salade met gerookte eendenborst en vijgen is door de presentatie alleen al de moeite waard. Maar ook nog eens ontzettend lekker! Ga naar het recept voor de salade met eendenborst.

champignonroomsaus

Champignonroomsaus

Net als de peperroomsaus is ook de champignonroomsaus dé saus die iedereen lekker vindt én alles nog lekkerder maakt. Ga naar het recept voor champignonroomsaus.

haricot verts rolletjes met spek

Haricot verts rolletjes met spek

Nog zo’n klassieker die iedereen lekker vindt en je ook nog eens prima kunt voorbereiden. Ga naar het recept voor haricots verts rolletjes met spek.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*