Home » 10 x desserts voor Kerst
desserts voor kerst

10 x desserts voor Kerst

Een toetje – of chiquer: dessert – is de kroon op je kerstdiner. Het nagerecht is voor velen ook het hoogtepunt, dus met Kerst mag het allemaal ook wat bijzonderder zijn! Ik zet de 10 lekkerste desserts voor Kerst voor je op een rij!

10 x desserts voor Kerst

Desserts voor kerst: Mochi ijskrans

Mochi ijskrans

Een dessert in de categorie: weinig moeite, groots effect! Mocchi zijn Japanse rijstcakejes in ijsvorm. Ze zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende smaken. Door ze te decoreren als een mooie kerstkrans krijg je een spectaculair dessert. Ga naar het recept voor mochi ijskrans.

traditioneel recept voor chocolademousse

Traditionele chocolademousse

Met stip op 1 staat voor mij toch wel de traditionele chocolademousse. Heerlijk romig, gemaakt van pure chocolade, ik hou ervan! Ga naar het recept voor traditionele chocolademousse.

Desserts voor kerst:Baileys lavacake

Baileys lavacake

Een warm cakeje uit de oven, met een vloeibare binnenkant van Baileys. Need I say more? Ga naar het recept voor Baileys lavacake.

Eton mess met stoofperen

Eton mess met stoofperen

In deze klassieke Eton mess (slagroom met meringue) zijn de traditionele aardbeien vervangen door lekkere stoofpeertjes! Ga naar het recept voor Eton Mess met stoofperen.

Kaas koektaartjes

Kaas koektaartjes

Wie zegt dat een dessert altijd zoet moet zijn? Natuurlijk kun je kiezen voor een kaasplankje, maar je steelt pas echt de show met deze kaas koektaartjes! Ga naar het recept voor kaas koektaartjes.

Desserts voor kerst: Candy cane mousse

Candy cane mousse

De vrolijke candy cane zuurstof zie je terug in dit vrolijke dessert van witte chocolade met een saus van bosvruchten. Ga naar het recept voor candy cane mousse.

luchtige tiramisu mousse

Luchtige tiramisu mousse

Omdat deze tiramisu mousse geen rauw ei of alcohol bevat, is deze dus ook prima te serveren aan kinderen of oudere mensen. Ideaal! Ga naar het recept voor luchtige tiramisu mousse.

ijstaart met chocolade en karamelsaus

IJstaart met chocolade en karamelsaus

Het heeft wel wat weg van de populaire vienetta, maar dan zelfgemaakt! Ga naar het recept voor ijstaart met chocolade en karamelsaus.

desserts voor kerst: pavlova kerstkrans

Pavlova kerstkrans

Luchtig meringue schuim, gebakken in de vorm van een krans, en rijkelijk gedecoreerd met slagroom, fruit en crushed candy canes. Maar leef je gerust uit qua decoratie! Ga naar het recept voor pavlova kerstkrans.

Limoncello mousse met pistache

Een heerlijke combinatie van frisse en romige limoncello mousse en knapperige pistache nootjes! Ga naar het recept voor limoncello mousse.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*