Home » Traditioneel recept voor chocolademousse
traditioneel recept voor chocolademousse

Traditioneel recept voor chocolademousse

Chocolademousse is denk ik wel mijn allerliefste toetje. Of moet ik netjes dessert zeggen? En hoewel je chocolademousse kant-en-klaar kunt kopen gaat er niets boven zelfgemaakte chocolademousse. Zo lekker, zo luchtig en romig tegelijkertijd. Je kunt me er ’s nachts voor wakker maken! Maar dan wel voor het traditioneel recept voor chocolademousse

traditioneel recept voor chocolademousse

Traditioneel recept voor chocolademousse

Je ziet tegenwoordig veel varianten chocolademousse voorbijkomen. Zonder eieren, zonder room. Of met toevoegingen als avocado. Vast heel gezond enzo, maar wat mij betreft gaat er niets boven het traditionele recept.

Candy cane mousse

Variëren met chocolade

Door te variëren met chocoladesoorten (wit, melk, puur) smaakt de chocolademousse steeds weer anders. Mijn voorkeur gaat uit naar pure chocolade. Maar deze candy cane mousse met witte chocolade was ook niet te versmaden! Ook kun je smaakmakers toevoegen als een schepje oploskoffie of een scheutje likeur (Amaretto, Baileys, Liquor43). Wat dacht je bijvoorbeeld van deze after eight chocolademousse

Rauw ei

Omdat je met rauwe eieren werkt moet je ervoor zorgen dat de eieren zo vers mogelijk zijn. Gebruik je liever geen ei? Maak dan eens dit recept voor tony chocolonely chocolademousse

traditioneel recept voor chocolademousse

Chocolademousse

Wat heb je nodig (vier porties groot of acht klein):

  • 250 gram chocolade naar smaak
  • 3 dl. slagroom
  • 4 eieren
  • 60 gram suiker
Breek de chocolade in kleine stukjes en smelt deze au-bain marie of in de magnetron (ca. 2 minuten op 800 watt). Laat ietswat afkoelen.
 
Scheid de eieren. Sla de eiwitten stijf, bijvoorkeur in een staande mixer. Zorg ervoor dat de kom en de gardes vetvrij zijn, om een zo luchtig en stijf mogelijk eiwit te krijgen.
 
Klop in een andere kom de slagroom stijf. Sla in een derde (grote) kom de eidooiers met de suiker dik en lichtgeel. Roer de afgekoelde chocolade door de eierdooiers en vervolgens de slagroom. Schep hierdoor voorzichtig de eiwitten door (niet meer kloppen, maar omscheppen, zo houdt je de meeste lucht in de mousse). Doe de mousse in glazen of schaaltjes en laat in de koelkast ca. 1 uur laten opstijven.
 
Serveer met bijvoorbeeld slagroom of vers fruit en een blaadje verse munt.
 
Summary
recipe image
Recipe Name
Traditioneel recept voor chocolademousse
Author Name
Published On
Preparation Time
Total Time

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

2 Comments

  1. In mijn jeugd maakte mijn moeder met kerstmis chocolademousse, mét eieren. We kregen dit uit mooie glaasjes en met een mooi lepeltje. Ik kon me er als kind de hele dag op verheugen!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*