voorgerecht

Mini rozemarijn-kaastaartjes met gekarameliseerde ui

Voor mijn tweede inzending in de #IKEAfoodchallenge maakte ik gebruik van de Ost präst kaas die in mijn pakket zat. Wat een ontzettend lekkere kaas is dit! Een half harde gerijpte kaas met een heerlijke uitgesproken smaak. Ik kreeg meteen het idee om deze kaas te gebruiken in een heerlijke […]

Thaise viskoekjes (Tod Man Pla)

Een gerechtje van mijn foodbucket list, deze Thaise viskoekjes. Ik heb ze al vaak gegeten bij de Thai maar nog nooit zelf gemaakt. Ik heb sowieso maar heel weinig voorgerechtjes op mijn blog staan. Hé, ik ben nu eenmaal een toetjesmens. Toch ben ik wel dol op snacken, en een […]

Vlaggetjesdag! Tartaar van haring

Vandaag is het Vlaggetjesdag. Vroeger was het uitvaren van de haringvloot na Pinksteren de aanleiding om Vlaggetjesdag te vieren. Tegenwoordig is de komst van de Hollandse Nieuwe voor veel mensen de reden om een dagje naar Scheveningen te gaan. Rond deze dag wordt ook het eerste vaatje haring bij opbod […]

Gnudi di ricotta met boter en salie

Op 24kitchen zag ik Jamie Oliver Italiaanse gnudi di ricotta maken. Nu heb ik een aantal jaar in Italië gewoond en veel geleerd over de Italiaanse keuken maar van gnudi had ik echt nog nooit gehoord. Het recept komt uit het boek Jamie’s comfort food. En comfort food is de […]

Vier keer lekker, snel en makkelijk met avocado

Ben jij ook zo’n fan van avocado? Heerlijk in plakjes op brood met een beetje zout en peper, meer heb je eigenlijk niet nodig. Maar je kunt nog veel meer lekkere gerechtjes maken met een avocado. Snel en makkelijk als ontbijt (met ei!), tussendoortje, voorgerecht of snack. Avocado met ei […]

Thom kha kai soep

Wat mij betreft de lekkerste soep ter wereld, deze Thom kha kai soep, ofwel Thaise kippensoep met kokos! De lekkerste at ik – buiten Thailand dan – bij Rakang Thai (aan de Beeklaan in Den Haag). Koop nooit de kant-en-klare versie bij Albert Heijn, smaakt echt nergens naar! Deze versie […]

Kippenleverparfait (of ne-pas-foie-gras)

Mijn lieve ouders namen voor mij deze week een fles cognac mee uit Frankrijk. De hoogste tijd om weer eens paté te maken! Hoewel de smaak onovertroffen is doen we natuurlijk niet aan foie-gras. Maar deze kippenleverparfait (ne pas foie-gras) komt qua smaak aardig in de buurt! Er gaat een […]