Home » Vijgen met burrata en ham
Vijgen met burrata en ham

Vijgen met burrata en ham

Een eenvoudig maar oh zo smakelijke voorgerechtje (of borrelsnack). Deze vijgen met burrata en ham staan in een handomdraai op tafel.

Burrata

Wordt alles in het leven niet lekkerder met burrata? Deze Italiaanse kaas is een mozzarella gevuld met room. Echt zo lekker! Haal ‘m wel ca. een half uur voor gebruik uit de koelkast, dat komt de smaak echt ten goede.

vijgenjam maken

Verse vijgen

Verse vijgen kun je tegenwoordig het hele jaar rond krijgen. Het oogstseizoen hier in Nederland loopt meestal tot oktober. Heb je veel vijgen? Maak dan eens deze lekkere vijgenjam!

Je kunt vijgen eten met schil en al. De zoete smaak van de vijgen combineert heel goed met bijvoorbeeld ham of kaas.

Vijgen met burrata en ham

Vijgen met burrata en ham

Vijgen met burrata en ham

Vijgen met burrata en ham

Een eenvoudig, snel en smaakvol voorgerecht!
Afdrukken Pin
Gang: voorgerecht
Keuken: Westers
Trefwoord: kerst
Bereidingstijd: 3 minuten
Totale tijd: 3 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 4 verse vijgen
  • 2 plakjes Parma ham
  • 0,5 bol burrata
  • 1 handje amandelschaafsel

Aan de slag!

  • Rooster het amandelschaafsel kort in een droge koekenpan.
  • Snijd de vijgen kruislings in.
  • Doe in iedere vijg een half plakje ham en een schep burrata.
  • Bestrooi met de amandelschaafsel.
Delen op Facebook
Summary
recipe image
Recipe Name
Vijgen met burrata en ham
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*