Pindakaas kookboek en recept voor kokos-pistache ijsjes!

Pindakaas kookboek en recept voor kokos-pistache ijsjes!

Wil je wel geloven dat ik pas op volwassen leeftijd pindakaas ben gaan eten? Als kind gruwelde ik er echt van. Mijn zusje at stapels boterhammen met pindakaas (bij voorkeur in combinatie met honing) en ik vond het alleen maar stinken. Tijden veranderen, want nu ben ik helemaal in mijn nopjes met dit nieuwe pindakaas kookboek!

Pindakaas kookboek

Pindakaas kookboek

Soms tref je een kookboek waarin alles klopt. De recepten natuurlijk, en de likkebaardende lekkere fotografie. Maar ook de begeleidende teksten en de vormgeving moeten er uit springen. Het Pindakaas kookboek heeft het allemaal. Ook bij niet liefhebbers van pindakaas zal het water in de mond lopen bij de foto’s van de rocky road, ijssandwich of Thaise curry.

Pindakaas kookboek

De foto’s knallen echt van het papier en de recepten zelf zijn afgedrukt op een ander papiersoort en formaat, waardoor je steeds een sneak peak krijgt naar de volgende pagina en recept.

Pindakaas kookboek

Divers

De diversiteit aan recepten is groot. Pindakaas smaakt immers goed in zowel hartige als zoete recepten. Daarom vind je in dit boek dan ook recepten voor ontbijt, koek en taart, hartig en toetjes. Van granola tot peanut butter jelly shake en van kipsaté tot fudge.

Zoals ze zelf al zeggen: je hoeft geen pindakaasverslaving te hebben om met dit boek aan de slag te gaan. Al zou het zomaar kunnen dat die verslaving achteraf alsnog ontstaat!

Pindakaas kookboek

Geschiedenis

Pindakaas werd in Amerika op de markt gebracht in 1893, door dr. John Harvey Kellog. Dezelfde man die ook de cornflakes heeft uitgevonden. Als was hij niet zelf de uitvinder van pindakaas. Dat was een arts uit Missouri. Deze arts zocht een preparaat om zijn oudere patiënten makkelijk eetbaar en vooral rijk voedsel te geven. Dank zij hem werd pindakaas tijdens de wereldtentoonstelling in 1904 gepresenteerd als health food.

Pas sinds 1948 is pindakaas ook in Nederland te koop.

Het Pindakaas kookboek is geschreven door Marije Sietsma en gefotografeerd door Saskia Lelieveld. Het wordt uitgegeven door uitgeverij Loopvis en is verkrijgbaar in alle goede boekhandels of via hun webshop voor € 18,95.

Pistache kokosijsjes

Kokos-pistache ijsjes

Dit heerlijke recept voor zomerse ijsjes komt uit het Pindakaas kookboek. In plaats van gewone pindakaas gebruikte ik de pistache pindakaas van Van Max. Deze pindakaas bevat maar liefst 47% pistache noten en is verrukkelijk!

Ik gebruikte mijn Zoku icemaker, maar je kunt ook gewone vormpjes voor waterijsjes gebruiken

Wat heb je nodig (4 ijsjes)

  • 240 ml kokosmelk
  • 80 gram pindakaas
  • 1 eetlepel honing
  • 100 gram pure chocolade
  • eetlepel kokosvlokken of gehakte pistachenootjes

Meng in een blender of met de mixer de kokosmelk, honing en de pindakaas. Giet het mengsel in ijsvormpjes en laat minimaal vier uur opstijven in de vriezer (of gebruik een zoku icemaker, dan ben je met ca. 15 minuten klaar). Smelt de chocolade au-bain-marie of in de magnetron. Hak de pistachenootjes fijn. Haal de ijsjes uit de vriezer, doop ze in de warme chocolade en besprenkel met de pistachenootjes of kokosvlokken.

Dit kookboek heb ik opgestuurd gekregen. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Ook leuk om te lezen:

Summary
recipe image
Kokos-pistache ijsjes
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen, dat vind ik echt super!

4 Comments

  1. Oh ik ben dol op pindakaas en dit boek ziet er ook geweldig lekker uit! 🙂
    Lianne recently posted…Aardbeien limoncello taartMy Profile

  2. Die ijsjes lijken me echt heel lekker!
    TypischKim recently posted…Nieuwe lay-out! + diploma-uitreiking!My Profile

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge