Home » Zelfgemaakte gnocchi al gorgonzola

Zelfgemaakte gnocchi al gorgonzola

Ik zei het al in de food confessions tag: gnocchi al gorgonzola is nu typisch een gerecht waar je me ’s nachts voor wakker mag maken! Tot nu toe gebruikte ik altijd kant-en-klare gnocchi, maar op de foodbucketlist van dit kwartaal had ik mijzelf voorgenomen nu eens zelf aan de slag te gaan en zelf verse gnocchi te maken.

Zelfgemaakte gnocchi al gorgonzola

Of dat achteraf gezien nou zo’n goed idee was weet ik zo net nog niet. Dit is zoooo lekker. Als ik alleen zou wonen zou ik dit iedere dag wel kunnen eten.

Gnocchi al gorgonzola

Wat heb je nodig (voor 2 personen):

Voor de gnocchi:

  • 400 gram kruimige aardappelen
  • 1 ei
  • 100 gram bloem
  • theelepel zout
Voor de saus:
  • 150 gram gorgonzola, in blokjes
  • 125 ml slagroom
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • zout/peper
  • nootmuskaat

Kook de aardappelen in ca. 20-25 minuten gaar en laat even uitdampen met de deksel erop. Stamp de aardappelen fijn en laat een beetje afkoelen. Meng er het ei, de bloem en het zout door. Bestuif je werkblad en handen met meel en kneed er in een paar minuten een soepel deeg van. Verdeel het deeg in vier stukken en rol van ieder stuk een rolletje van 2 cm dik.

Zelf gnocchi maken

Snijd de rol in stukje van 2 cm en maak een patroontje met een vork.

Verwarm intussen de oven voor op 225 graden.

Kook de gnocchi in porties (ze moeten de ruimte hebben om vrij te kunnen drijven) enkele minuten gaar in kokend water tot ze boven komen drijven.

Schep ze met een schuimspaan uit de pan en doe ze in een schaal. Verwarm de slagroom en de gorgonza in een pannetje totdat de kaas helemaal gesmolten en de saus een beetje gebonden is. Breng op smaak met zout en peper en een snuf nootmuskaat. Schenk de saus over de gnochhi en meng door elkaar. Doe over in een ingevette ovenschaal, strooi de Parmezaanse kaas erover en zet 20 minuten in de oven tot er een goudbruin korstje op zit.

12 Comments

  1. Oh wauw, dit ziet er lekker uit!
    Ik heb er een onhebbelijk talent voor om bij het lezen van een recept me al levendig te kunnen voorstellen hoe het smaakt. Maar ook bij die eerste foto loopt het water me al in de mond.
    Heel goed idee om aardappelen eens anders te eten. Dit receptje bewaar ik.

  2. Lijkt me heerlijk! Het water loopt me echt in de mond. Ik zou de gnocchi denk ik gewoon kant- en klaar kopen 😉 (jep, ben lui haha).

  3. Haha, dat talent heb ik ook! Leuk dat je het een keer gaat proberen, het is echt heel heel erg lekker!

  4. Doe ik ook vaak hoor, kant-en-klare gnocchi kopen! Dat is niet lui, dat is efficiënt 🙂

  5. Heerlijk! Hier was ik al zó benieuwd naar en hmm dit lijkt me heerlijk! Deze ga ik zeker een keertje proberen 😀

  6. Ik was al een tijdje op zoek naar een Gnocchi recept! Tnx voor het delen. Het is idd erg heerlijk! Ik at ze een keer in een tomaten créme saus met spekjes en broccoli en ik was meteen verkocht!

  7. Doen Eef, maar ik ben niet verantwoordelijk voor toekomstige verslavingen enzo!

  8. Graag gedaan! Het is net als pasta een heerlijke basis om mee te variëren, en is het weer eens wat anders!

  9. Wat ziet dit er gooeed uit! Ga mijn moeder de keuken uitsturen komende week ergens en het eens uitproberen denk. 🙂

  10. Zeker doen, je moeder zal het vast niet erg vinden (mits ze ook mag mee-eten natuurlijk!)

  11. Dit recept ga ik proberen! Volgens mij wordt het extra lekker als het uit de oven komt 😉

  12. Zeker, de oven geeft er nog een heerlijk knapperig laagje aan!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*