Het komt misschien omdat ik een aantal jaar in Italië heb gewoond, maar ik kan gewoonweg geen genoeg krijgen van pasta. Als het aan mij lag at ik het iedere avond! Je kunt ook zo heerlijk variëren met pasta, het gaat nooit vervelen. En een belangrijk pluspunt: er staat vrijwel altijd binnen een half uur een lekkere maaltijd op tafel. Zoals deze fussili met salami en rozemarijn
Rozemarijnplantjes
Ik had maar liefst drie rozemarijnplanten op het balkon staan dus ik ging op zoek naar een passend recept. Dit gerecht is een heerlijk combi van smaken: het zoete van de gebakken ui, het zoute van de salami, het romige van de mozzarella en de kruidige rozemarijn.
Fussili met salami en rozemarijn
Wat heb je nodig (4 personen):
- 400 gram fusilli
- 1 ui in smalle ringen
- 250 gram salami (worstje, in blokjes gesneden)
- 2 takjes verse rozemarijn
- 100 ml. crème fraiche
- 150 gram mozzarella
- 2 eetlepels olijfolie