Home » Fussili met salami en rozemarijn

Fussili met salami en rozemarijn

Het komt misschien omdat ik een aantal jaar in Italië heb gewoond, maar ik kan gewoonweg geen genoeg krijgen van pasta. Als het aan mij lag at ik het iedere avond! Je kunt ook zo heerlijk variëren met pasta, het gaat nooit vervelen. En een belangrijk pluspunt: er staat vrijwel altijd binnen een half uur een lekkere maaltijd op tafel. Zoals deze fussili met salami en rozemarijn

Rozemarijnplantjes

Ik had maar liefst drie rozemarijnplanten op het balkon staan dus ik ging op zoek naar een passend recept. Dit gerecht is een heerlijk combi van smaken: het zoete van de gebakken ui, het zoute van de salami, het romige van de mozzarella en de kruidige rozemarijn.

Fussili met salami en rozemarijn

Wat heb je nodig (4 personen):

  • 400 gram fusilli
  • 1 ui in smalle ringen
  • 250 gram salami (worstje, in blokjes gesneden)
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 100 ml. crème fraiche
  • 150 gram mozzarella
  • 2 eetlepels olijfolie
Kook de fusilli met wat zout beetgaar. Verhit twee lepels olijfolie en fruit hierin de ui lichtbruin. Voeg de salami en de fijngehakte rozemarijn toe en bak deze circa 3 minuten mee. Giet de pasta af en vang een beetje kookvocht op. Schep de pasta door het salamimengsel, voeg het scheutje kookvocht en de crème fraiche toe. Voeg ook de in blokjes gesneden mozzarella toe en verwarm totdat de mozzarella licht begint te smelten. Buon appetito!

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*