Home » Culinaire cadeaus

Culinaire cadeaus

Als je bij vrienden gaat eten of de buurvrouw wilt bedanken voor het verzorgen van de plantjes geef je meestal een bloemetje, een fles wijn of een cadeautje in de categorie ‘badschuim & boek’. Maar is het niet veel leuker iets te geven dat je zelfgemaakt hebt, iets wat aangeeft dat er tijd een aandacht aan is besteed? Of iets dat de ontvanger inspireert om de keuken in te duiken en zelf iets lekkers te gaan maken? Ik weet in ieder geval wel wat ik het liefst cadeau krijg!
Lemon curd in weckpotje

Culinaire cadeaus

Bedenk dat een mooie verpakking voor je cadeau het halve werk is. Snuffel eens bij Xenos, Action, de kringloopwinkel en verzamel leuke en goedkope (weck)potjes, blikjes en bakblikken. Maak het af met strikjes, lintjes, touw en labels. Ik maak bijvoorbeeld van gewone zelfdrogende witte klei (Das, voor € 2,00 bij Bart Smit) ronde labels met mijn koekdeegstempel (“Home made” – van de Hema). Gaatje erin, laten drogen, en met een leuk touwtje aan het cadeau hangen.
Gebruik je creativiteit: maak labels, knopen, belletjes. Hang mini pollepels, gardes of uitsteekvormpjes aan de pot.

Op internet vind je ontzettend leuke labels voor bijvoorbeeld jam of chutney die je kunt downloaden en printen (zoek op ‘printable’, ‘label’ ‘jam’ in bijvoorbeeld Google of op Pinterest).

Paté in weckpotje

Culinaire creaties

(Weck)potje paté Overheerlijk en blijft een aantal weken goed in de koelkast: heerlijke paté die echt helemaal niet moeilijk is om te maken. Het enige dat moeilijk is, is om er af te blijven…

(Weck)potje lemon curd Leuk om te maken, leuk om te geven, leuk om te krijgen! Heerlijk bij scones, in de yoghurt of op een pannenkoek.
Zongedroogde tomaatjes in weckpotje

(Weck)potje Ovengedroogde tomaatjes Smaakt heel wat beter dan die zeemleren lapjes uit de supermarkt. En gemaakt in een handomdraai! Klik hier voor het recept.
Weckpotje met dukkah

(Weck)potje of blikje Dukkah Een vleugje midden-Oosten tijdens de borrel (lekker dippen met olijfolie en brood!). Dit mengsel van kruiden, specerijen en noten is heerlijk! Klik hier voor het recept.

Blik met koekjes Zelfgemaakt toch altijd het allerlekkerst: koekjes. Bitterkoekjes, roomboterkoekjes, kaaskoekjes.
Fles home made Irish Cream. Baileys dus, alleen mag het natuurlijk niet zo heten.
Andere suggesties voor culinaire creaties, zonder recept (maar overal te vinden online): limoncello, kruidenolie, kruidenzout, jam, chutney.
Op Pinterest heb ik een bord aangemaakt met culinaire cadeaus ter inspiratie!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*