Limoncello

Aan mijn food bucketlist zou ik nog graag ‘zelf limoncello maken’ willen toevoegen. Toen ik au-pair was in Rome maakten mijn au-pair ouders regelmatig zelf limoncello van citroenen uit Capri! Het was natuurlijk makkelijk dat je in Italië gewoon 95% alcohol in de supermarkt kunt kopen. Aangezien dat in Nederland niet mogelijk is moet je het doen met andere sterke drank. Ik heb een recept gevonden met wodka, dus binnenkort ga ik dit eens maken.

Koken met limoncello

En natuurlijk doet limoncello het heel goed in gerechten, met name desserts. Wat dacht je van limoncello-tiramisu? Of limoncello mousse?
Zelf limoncello maken

Limoncello

Laat 6 citroenen een uur weken in koud water en schil ze vervolgens zo dun mogelijk (minus de witte velletjes). Doe de schillen in een weckpot en giet er 0,75 liter wodka bij. Zet de weckpot 15 tot 20 dagen op een koele plek. Na deze periode zet je een pannetje met 4,5 dl. water en 225 gram suiker op het vuur tot alle suiker gesmolten is. Laat afkoelen en voeg het afgekoelde mengsel toe aan de citroenen/wodka. Zeef het geheel en schenk het goedje in een gesteriliseerde files. Zet een week op een koele donkere plek en voila, je zelfgemaakte limoncello is klaar!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge