Home » Homemade aardbeienlikeur

Homemade aardbeienlikeur

Op de blog van ongewoonlekker.com (aanrader, gaat dat zien!) kwam ik een recept tegen voor aardbeienlikeur. Na mijn eerdere geslaagde poging om Irish cream likeur te maken leek het me dit keer wel eens leuk aan de slag te gaan met de zomerkoninkjes die nu volop verkrijgbaar zijn.

 Homemade aardbeienlikeur
 

Het resultaat? Een heerlijk likeurtje met de volle smaak (en geur!) van verse aardbeien. De volgende keer zal ik ‘m denk ik nog iets sterker maken (minder siroop in verhouding tot de wodka). Heel lekker puur, on the rocks, of gemengd met prosecco.  De smaak te pakken? Probeer dan ook eens kaneellikeur  of frambozenlikeurAardbeien in wodka

Aardbeienlikeur

Wat heb je nodig (ca. halve liter aardbeienlikeur):

 • 350 ml. wodka
 • 250 gram aardbeien
 • 125 gram suiker
 • 250 ml. water
 
Ik gebruikte voor mijn ‘huisstokerij’ een Mason jar met een inhoud van 400 ml. Maak de aardbeien schoon, snijd in tweeën en doe ze in de pot. Probeer zoveel mogelijk aardbeien in de pot te krijgen zonder te proppen en de aardbeien te kneuzen. Wanneer de pot vol zit giet je er de wodka bij tot aan de rand, dit zal ca. 300 – 350 ml. wodka zijn. Sluit de pot af en zet een week in de koelkast of een andere koele en donkere plaats.

Na een week giet je de wodka en aardbeien in een zeef boven een kom of maatbeker en drukt met een plastic spatel zoveel mogelijk wodka uit de aardbeien. Ik moet eerlijk zeggen dat ik de aardbeien gewoon ook met mijn handen heb uitgeknepen, lekker ambachtelijk toch?Daarna zeef je de vloeistof nog een keer (eventueel met een koffiefilter in de zeef, om de vloeistof zo helder mogelijk te krijgen. Ik had nu ca. 275 ml. aardbeien wodka over.Breng 250 ml. water aan de kook met 125 gram suiker totdat alle suiker is opgelost. Haal van het vuur en laat volledig afkoelen.Meng het suikerwater met de aardbeienwodka en giet over in een mooie fles. Bewaar de aardbeienlikeur in de koelkast.

Meer aardbeienlikeur?

Wil je de hoeveelheden aanpassen? Onthoud dan dat je voor suikersiroop altijd een verhouding van 2:1 gebruikt. Dus per hoeveelheid water de helft van de suiker. Met de siroop kun je het wodka mengsel zo sterk of zoet maken als je zelf lekker vindt. Ik gebruikte hier een verhouding van ongeveer 1:1.

12 Comments

 1. Sandra Nota

  Wat een leuk idee om dit zelf te maken, ga ik ook eens doen!

 2. Zeker doen Sandra, het is echt leuk én lekker!

 3. Wat een leuk idee en dit ga ik proberen.
  Ben namelijk verzot op aardbeien

 4. Heerlijk! Ik ken wel aardbeienwijn, maar dit is nog veel lekkerder 😉

 5. De likeur ruikt en smaakt ook echt naar verse aardbeien, echt heerlijk!

 6. Dat ken ik dan weer niet, aardbeienwijn!

 7. Hmm deze lijkt me echt heerlijk! Lekker met wat ijs in de zomer in de tuin….hmm helemaal top 🙂

 8. Haha, jij weet wel wat lekker is he 🙂

 9. Ziet er goed uit Anne-Marie… Mooi dat het zo goed bevallen is! 😀

 10. Leuk om dat zelf te doen! Mijn ouders maakten vroeger altijd drank met bramen er in, bleek ook altijd echt een succes te zijn.

 11. Jij bedankt voor de inspiratie 🙂 Ik denk dat ik het binnenkort met frambozen ga proberen!

 12. Oh dat klinkt ook lekker, bramenlikeur!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*