Pastasalade Caprese

Deze pastasalade Caprese is gebaseerd op de beroemde Italiaanse insalata Caprese. De salade – vrij vertaald ‘in de stijl van Capri’ – is gebaseerd op de kleuren van de Italiaanse vlag en wordt vaak geserveerd als lunch- of voorgerecht.

Pastasalade Caprese

De basis is altijd tomaat, (buffel)mozzarella en basilicum, overgoten met olijfolie en bestrooid met zout en peper. Dit gerecht is een typisch voorbeeld van hoe je met weinig ingrediënten het allerlekkerste eten kunt maken, mits de afzonderlijke ingrediënten van de allerbeste kwaliteit zijn. Dus buffelmozzarella en niet van die goedkope plastic bolletjes supermarkt kaas. Goede rijpe tomaten, verse basilicum en extra vergine olijfolie, zo lekker dat je ‘m op zou kunnen drinken…..

Ik maak deze salade vaak als bijgerecht voor de bbq. Lekker fris naast al dat vlees! De hoeveelheid is ruim voldoende voor vier personen. Wil je het serveren als hoofdgerecht? Verdubbel dan de hoeveelheid en serveer met focaccia brood.

Pastasalade spiesjes Caprese

Dol op caprese? Probeer dan ook eens deze Caprese cupcakes, spiesjes of quiche!

Pastasalade Caprese

Wat heb je nodig (bijgerecht voor 4 personen):

  • 200 gram pasta
  • 150 gram buffelmozzarella
  • Bakje (ca. 20 gram) verse basilicum
  • 150 gram Roma tomaatjes
  • Extravergine olijfolie
  • Zout
Kook de pasta in ruim kokend water met wat zout gaar. Giet af in een vergiet en laat onder stromend koud water afkoelen.
Snijd de mozzarella in stukjes (ik gebruik altijd kleine bolletjes buffelmozzarella van Galbani en halveer deze). Snijd de roma tomaatjes in vieren. Scheur de basilicumblaadjes. Doe alles in een schaal en voeg hierin de afgekoelde pasta toe. Overgiet rijkelijk (steeds proeven) met olijfolie en breng op smaak met zout.

8 Comments

  1. sunny mama

    Onlangs las ik ergens dat een van de eerste dingen die chef-koks moeten leren is om het aantal ingrediënten zo beperkt mogelijk te houden, maar wel kwalitatief goede ingrediënten te gebruiken.
    Dit is typisch zo'n receptje dat daaraan voldoet. Het hoeft niet ingewikkeld te zijn om lekker te zijn. Juíst niet, zelfs!
    Neem alleen al de combi van de pasta met goeie olijfolie. Dat is op zich al een feest. Voeg er dan, zoals hier, nog enkele goed smakende tomaten, verse mozzarella en basilicum bij en je hebt een fantastische smaaksensatie.
    Top!

  2. Sandra Nota

    Hmmm recepten met weinig ingrediënten zijn vaak de beste, lekker!

  3. Was alles in het leven maar zo goed en eenvoudig he!

  4. Ik ben gek op pasta! Ik ga deze even uitproberen. Wat schattig strikjespasta.
    xxx
    sherry van http://www.sherryhussain.wordpress.com

  5. Ja schattig he die strikjes. Je hebt ze ook nog in het klein!

  6. Ik ben dol op alles caprese: caprese panini, caprese salade,… Simpel, maar zo lekker 🙂

  7. Inderdaad, caprese op een broodje is ook verrukkelijk!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge