Home » Homemade frambozenlikeur

Homemade frambozenlikeur

Hoe leuk is het om zelf je eigen likeurtjes te maken? Ik kan je vertellen: heel erg leuk. En lekker! En je hebt maar een paar ingrediënten nodig: een smaakmaker, wodka, suiker en tijd. Nu er volop frambozen te krijgen zijn was het dit keer tijd voor een homemade likeurtje van mijn lievelingsfruit: frambozenlikeur!

frambozenlikeur

Ik maakte al eerder met succes een aardbeienlikeur. Deze likeur was zalig maar mocht uiteindelijk wel iets sterker (lees meer alcohol) en iets minder zoet. Dus heb ik bij deze homemade frambozenlikeur de verhouding wodka en suikersiroop iets aangepast. Iets wat je zelf natuurlijk ook kunt doen als je de likeur minder sterk of toch zoeter wilt.

frambozenlikeur

Verder heb je dus vooral tijd nodig. Want er is tijd nodig om alle lekkere smaken goed te laten intrekken. En een grote glazen pot die goed afsluitbaar is, zoals bijvoorbeeld een weckpot. Ik kocht een glazen pot met schroefdeksel met een inhoud van 1 liter bij de HEMA.

Oja, mijn wodka koop ik meestal in Duitsland, is daar echt stukken goedkoper. En heb je de smaak te pakken? Maak dan ook eens deze heerlijke kaneellikeur of homemade baileys!

Frambozenlikeur

Frambozenlikeur

Wat heb je nodig (ca. 850 ml likeur):

  • 500 gram frambozen
  • 600 ml. wodka
  • 300 ml. water
  • 150 gram suiker
  • Grote afsluitbare pot

Was de frambozen en laat goed uitlekken. Prak ze voorzichtig fijn met een vork en doe ze in de glazen pot. Vul de pot verder aan met de wodka. Sluit goed af en bewaar op een koele donkere plaats (kelder, gangkast maar mag ook in de koelkast). Schud iedere dag even om en laat zo een dag of 20 staan.
Giet de wodka en frambozen door een zeef, maak de zeef schoon en zeef de wodka nog een keer. Als je echt helemaal heldere vloeistof wil filter dan nog een paar keer door een koffiefilter (heb ik niet gedaan).

Zet het water op met de suiker en breng aan de kook. Roer totdat alle suiker is opgelost. Haal van het vuur en laat volledig afkoelen.

Meng de frambozenwodka met het suikerwater en giet in een mooie fles (of meerdere flesjes). Is in de koelkast maanden houdbaar!

Summary
recipe image
Recipe Name
Frambozenlikeur
Author Name
Published On
Average Rating
31star1star1stargraygray Based on 12 Review(s)

6 Comments

  1. Ik heb dit nog nooit gedaan, maar ik krijg er nu helemaal zin in! Leuke DIY.

  2. Zeker een keer doen, kan ook met andere fruitsoorten.

  3. Dit ziet er wel heel lekker uit . Ik heb alleen het geduld niet om zo lang te moeten wachten hihi

  4. Dan moet je iemand zo gek zien te krijgen het voor je te maken!

  5. Ik heb inmiddels alle likeurtjes gemaakt die je aangeeft (inderdaad met wodka uit Duitsland à € 4,95 per liter bij Aldi Süd) en ze zijn allemaal geweldig. Verder heb ik op dezelfde manier een crème de cassis gemaakt van eigen gekweekte zwarte bessen. Hierna koop je ook dat nooit meer in de winkel. Wat een zalige drankjes allemaal!!!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*