Home » Red de Afrikaanse olifant met Amarula
Afrikaanse olifant

Red de Afrikaanse olifant met Amarula

Twintig jaar geleden maakte ik voor het eerst kennis met de likeur Amarula tijdens onze rondreis door Zuid-Afrika in 1998. Dronken olifantenlikeur werd het daar ook wel genoemd. De overrijpe vruchten van de Marula boom in Zuid-Afrika zijn een geliefde snack van de olifant. Red de Afrikaanse olifant met Amarula, want door het kopen van deze likeur draag je bij aan de bescherming van dit prachtige dier!

Red de Afrikaanse olifant met Amarula

De marula-boom

De marula-boom staat onder de Zulu ook wel bekend als de olifantenboom. Het is een prachtige en statige boom – met een bladrijke kroon – en kan wel 2000 jaar oud worden. Een olifant kan het fruit al op 10 kilometer afstand ruiken!

De boom komt alleen voor in Afrika (Krugerpark), maar ook in delen van Botswana, Namibië, Zimbabwe en Swaziland en is beschermd.

marula vrucht

De marula-vrucht

De marula-vrucht is op zijn zoetst in de Afrikaanse zomer, van januari t/m maart. Het zoete sappige vruchtvlees omhult een soort noot die weer gevuld is met eetbare pitten. De olie die hiervan gemaakt is bijzonder eiwitrijk en wordt ook veel gebruikt in cosmetische crèmes.

Het vruchtvlees bevat 4x meer vitamine dan een sinaasappel en wordt gebruikt om jam, bier, cake en natuurlijk Amarula mee te maken.

Afrikaanse olifant

De Afrikaanse olifant

Ter bescherming van de Afrikaanse olifant heeft Amarula in 2002 het Amarula fonds opgericht. Hieronder vallen projecten als verbetering van de leefomgeving en het trainen van gidsen voor eco-toerisme. Sinds de start heeft het fonds al 9 miljoen dollar bijgedragen, maar dat is helaas nog niet genoeg…..Door Amarula te drinken draag je dus bij aan het redden van de Afrikaanse olifant.

Red de Afrikaanse olifanten met Amarula

Met nog maar minder dan 400.000 Afrikaanse olifanten is de verwachting dat de populatie in 2030 volledig uitgestorven zal zijn. Amarula investeert in meerdere campagnes, zoals De ‘name them-save them’ campagne om te helpen uitsterven te voorkomen. Deze campagne heeft recentelijk 70.000 dollar opgehaald. Meer over de campagnes lees je op de Amarula Trust site.

Red de Afrikaanse olifant met Amarula

Meer projecten van Amarula

Maar Amarula doet meer. Zoals het lintjes project. Iedere fles Amarula heeft een uniek en handgemaakt lintje aan de hals zitten. Deze lintjes worden gemaakt door kansarme Afrikaanse vrouwen die hierdoor een vaste bron aan inkomsten hebben. Inmiddels werken er al 22 vrouwen in vast dienst en dit aantal blijft groeien. Op deze manier profiteert ook de gemeenschap van de groei van Amarula. Hiernaast ondersteunt Amarula kleinschalige bouwprojecten, de aanleg van infrastructuur, waterputten, klinieken en scholen en werkt zij mee aan de uitgifte van maaltijden en kleding aan de lokale gemeenschap.

Red de Afrikaanse olifant met Amarula

Amarula Vanilla Spice

Amarula is een heerlijke natuurlijke cream likeur, gemaakt van de marulavrucht en verrijkt met verse room. Drink Amarula puur, on the rocks of gebruik het in een cocktail, koffie of dessert.

Voor het eerst in de geschiedenis komt Amarula met een nieuwe smaak. Vanilla Spice is gemaakt van unieke Afrikaanse ingrediënten: vanille extract uit Madagaskar en gember uit Nigeria. Een heerlijke smaakcombinatie in een prachtige witte fles. Deze fles is een limited edition en is in kleine oplage gemaakt. Hierna zal de likeur in de herkenbare bruine fles worden verkocht.

Red de Afrikaanse olifant met Amarula

 

Heb jij weleens Amarula gedronken?

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

61 Comments

 1. Wat een heerlijke actie.
  Wij hebben eens een fles Amarula van familie gekregen die terug kwamen van vakantie uit Afrika.
  Echt super lekker.
  Dus waag bij deze graag een kansje.

 2. Ohhh…een kerstdrankje is aan mij wel besteed!???
  Dus doe graag mee?

 3. Wat een prachtig merk!! En ben heel benieuwd naar deze nieuwe versie dus zou hem heel graag willen winnen!

 4. Karin van Dam

  Ik zou het graag een keertje willen proberen had voordat ik jouw blog las nog nooit van dit drankje gehoord dus ja ik loot graag mee.

 5. Ik vind het heerlijk! Drink het voor het eerst in een safaripark en dat klinkt heel exotisch maar het was gewoon in Engeland hahaha! Deze variant ken ik nog niet dus die wil ik heel graag proeven, mjam!

 6. Ohh, ik wist niet dat zij zoveel voor het goede doel deden! Een goede reden om sowieso binnenkort een flesje te kopen. Maar ik doe ook graag mee met jouw winactie ? Vanilla spices klinkt heerlijk!

 7. Mooie actie zeg. Met (hopelijk) een koude decembermaand, kijk ik nu al uit naar warme chocomelk met een scheutje amarula! Lekker op de bank als het buiten donker is!

 8. Super lekker!

 9. Ik heb net een fles “gewone” Amarula meegenomen op de terugweg naar huis vanuit Jo’burg. Ik hou niet zo van drank, met uitzondering van Amarula. Dat ik daarbij ook wat meer kan bijdragen aan de bescherming van olifanten is super! Deden maar meer bedrijven zoiets voor wildlife. De nieuwe smaak ken ik nog niet, dus ik
  houd me aanbevolen!

 10. Het lijkt me echt een heerlijk drankje maar het verhaal er achter vind ik nog veel mooier. Ontzettend goed dat zulke initiatieven bestaan!! En ja natuurlijk zou ik deze graag eens proeven.

 11. Ik doe graag mee! Een stukje Afrika thuis, en het goede doel en iets lekkers met de Kerst? Lijkt me geweldig!

 12. Lijkt mij heerlijk de smaak van van vanille erbij. Amarula is één van mijn favoriete drankjes en drink het eigenlijk alleen tijdens feesrdagen/bijzondere gelegenheden.
  Kortom, ik doe graag mee.

 13. Mirjam Noordam

  Ik heb hier nog nooit van gehoord Maar vind het een geweldig initiatief en loot ook.graag mee!

 14. Lijkt me heerlijk !! Vooral de vanille

 15. Wat leuk om op zo’n manier ook nog wat bij te dragen aan een goed doel! Ben heel benieuwd naar de nieuwe smaak!

 16. Oeh lekkere winactie! Ook hier heb ik het voor het eerst geproefd in Zuid-Afrika, erg lekker! Ik doe graag mee om de nieuwe smaak te proeven.

 17. mooie actie. ik zou graag zo’n mooie fles van deze drank willen winnen

 18. Ik heb in Zuid-Afrika olifanten in het wild gezien, zulke indrukwekkende dieren. De likeur lijkt me heerlijk. Ik doe graag mee.

 19. Wij leggen thuis een collectie aan van speciale sterke dranken. We hebben al 2 soorten gin, een whisky, truffellikeur. Deze likeur zou niet misstaan en is mogelijks nog exclusiever. Ik ben keibenieuwd naar de smaak!!!

 20. Ik doe graag mee!
  Bij de buren tijdens een hele gezellige borrel kennisgemaakt met Amerika, heerlijk! ?

 21. Wat goed dat zij dit doen. Prachtig dat een merk zich op deze manier goed inzet voor de olifant en de plaatselijke bevolking. Alleen daarom al wil je zo’n fles kopen! En omdat het zo lekker is natuurlijk? Ben heel benieuwd naar deze nieuwe smaak en zou daar graag van willen genieten met de feestdagen?⭐?

 22. Nee, maar ik ben altijd wel in voor iets nieuws, zeker als er familie gezellig over de vloer komt met de feestdagen. Lijkt me ook heerlijk om een scheutje Amarula over een bolletje roomijs te doen met slagroom. 🙂 Gelukkig is er nog steeds hoop voor de olifant, dit is niet van een mug een olifant maken. Hoogst nodig.

 23. Dat is nog eens een goed doel om een drankje op te doen! Lijkt me heerlijk!!

 24. wilma frijstein

  mmmmmmmmmmm ken het niet wil het wel proberen om de kerst in te luiden en te proosten op me verjaardag 24 dec heerlijk zeg

 25. Wat een leuke win actie maar ik vind het prachtig dat een deel van de opbrengst van amarula naar het welzijn van de olifanten gaat. Ik doe graag mee

 26. Corinne de Graaf

  Ben benieuwd naar deze likeur.Nog nooit van gehoord maar het lijkt mij heerlijk.

 27. Oooh ik ben zo verzot op olifanten én Amarula! Mijn eerste fles kreeg ik van mijn ouders die er 3 weken mee hebben lopen zeulen in hun backpack vanuit Zuid Afrika (een jaar later was het hier ook te koop maar dat heb ik ze toen maar even niet verteld). En sindsdien ben ik er verzot op, net als olifanten zelf natuurlijk. En dan in deze goddelijke combi Vanilla spice, draag me weg…

 28. Lekker, samen met de duurzame chocolade van cote d’or chocoloade (ook van die olifant 😉 wordt dit echt een heerlijk kersttoetje 🙂

 29. Ik doe heel graag mee met deze winactie!
  Het lijkt me ook heerlijk om dit met de feestdagen in de tiramisu te gebruiken ?

 30. Heeerlijk!! Deze fles wil ik heeeeel graag winnen zodat ik met Kerst voor de familie een heerlijk nagerecht kan gaan maken geïnspireerd op de Zuid Afrikaanse roots van mijn zwager!! Dat zou een geweldige verrassing zijn!! Er wordt nu namenlijk gerekend op iets met de ‘gewone’ Amarula…..

 31. Als trouwe fan van Amarula (sinds 2006) spaar ik alle flessen en natuurlijk ook de geschenkverpakkingen die al mooi wat glaasjes hebben opgeleverd.
  Een unieke kans om daar de witte variant tussen te hebben mogen staan.

 32. Hmmm dit lijkt me heel lekker!! Ik doe dus graag mee!

 33. Ik heb nog nooit Amarula gedronken, maar ik wil weleens uitproberen.

 34. Wauw! Wat een bijzondere smaaksensatie lijkt me dat! Wij zijn groot liefhebbers van Amarula! Mijn Zuid Afrikaanse schoonfamilie zal erg blij zijn als ik deze fles op tafel zet met kerst. ??

 35. Mmmm ik ben gek op Amarula en deze nieuwe variant ken ik nog niet.
  Daarnaast vind ik olifanten echt prachtige beesten en wens dat zij nog heel lang kunnen voortbestaan. Er is niets mooiers dan een lekker drankje drinken waarbij aan het behoud van de olifant wordt bijgedragen. Dat vind ik een hele mooie kerstgedachte <3

 36. Al jaren verliefd op amarula. Vorig jaar zijn we getrouwd en hebben we in onze trouwkleding foto’s gemaakt met de amarula fles op het strand. Echt favoriet dus ? ik zou graag de Vanilla spice willen proberen als echte amarula fan

 37. Ik wil graag kennismaken.

 38. die wil ik wel winnen voor de koude winteravonden

 39. Absoluut! Ik ken alleen de “normale” variant. Uiteraard is Amarula alles behalve normaal! Een heerlijke likeur met een bijzonder verhaal!

 40. Absoluut! Ik was alleen bekend met de “normale” variant. Voor zover er iets normaals aan Amarula zit uiteraard. En heerlijke likeur met een bijzonder verhaal!

 41. Stephanie Spekle

  Ik maak graag een kansje! Ik drink niet vaak eigenlijk alleen met speciale gelegenheden en zou super blij zijn met zo’n lekkere fles voor de kerst.

 42. Mijn ouders gaan in 2019 naar Afrika, zou fijn zijn om dit flesje mee te nemen naar de kerstdinner bij hun. Ik wist niet dat er een nieuwe smaak bestaat, maar ik denk dat hij net zo lekker is. Fijn om met ze allen te proeven. Alvast fijne kerst iedereen.

 43. Wat een leuke actie, Anne-Marie!
  Ik heb nog nooit van deze likeur of vrucht gehoord en ben erg benieuwd.

 44. Wat een leuke actie, Anne-Marie!
  Ik heb nog nooit van deze likeur of vrucht gehoord en ben erg benieuwd.

  (Ik probeer het nog een keer, want mijn bericht lijkt niet te verschijnen. Sorry als hij dubbel is!

 45. Wat een leuke actie,!

  Amarula is erg lekker, ik zou graag deze limited editionfles willen winnen.

 46. Wow wat een gave winactie. Amarula is mijn meest favoriete likeur. Als drankje, maar ook voor desserts of cheesecake… Die nieuwe smaak klinkt verrukkelijk! En dan die steun voor olfanten, fantastisch die campagnes. Olifanten blij? Dan ben ik blij!! Ik zou zeggen win-win situatie. ??

 47. Ricardo Bunschoten

  Olifanten moeten goed beschermd worden ook andere dieren met hoorns etc deze mogen niet uitsterven. Drankje ziet er lekker uit ik ken het nog niet.

 48. Ik zal graag zo’n heerlijke fles Amarula willen winnen zodat ik met kerst dit aan mijn gasten kan serveren en samen ervan kan genieten!

 49. Heerlijk! Lijkt me verrukkelijk met vanille en als je er ook nog zo’n mooi dier mee kunt helpen én die vrouwen aan werk helpt.. heel tof!

 50. Yvonne Kieskamp

  Sinds ik in 2010 een bezoek heb gebracht aan Zuid Afrika, kennis heb gemaakt met de prachtige natuur, dieren en bevolking èn voor het eerst Amarula heb gedronken (door een “springbokje” (Amarula en munt likeur), staat er altijd een fles Amarula in de koelkast.
  Het Amarula fonds doet geweldig werk en daar draag ik graag aan bij door het drinken van deze heerlijke likeur!
  De nieuwe variant wil ik graag eens proberen om te zien of deze wellicht nog lekkerder is dan de originele…

 51. Lijkt me een heerlijke verwennerij. Ik doe graag mee met deze actie.

 52. Rosemary van Duinen

  Mooie en lekkere aktie.. Ik doe mee en proost vast op de prachtige olifanten.

 53. Ik zou graag kennis maken met dit drankje.
  Dus ik doe natuurlijk mee met deze leuke actie

 54. De gewone amarula ken ik wel , maar de,e nieuwe smaak nog niet !! Ben zeer benieuwd of deze ook zo lekker is en waag een kansje !!

 55. ???✨ graag na tafelen met deze likeur!

 56. Mmmmmm…. het water loopt me in de mond hoor! <3…. Ik zou het graag in het dessert van 2e kerstdag willen verwerken en daarnaast lekker nippen bij de koffie!

 57. Ik doe graag mee!

  Ben een echte koffie drinker en wil dit zeker wel is proberen.
  Lekker tijdens de kerst met de familie ervan genieten. Lijkt me heerlijk! 🙂
  Tevens wil ik is gaan proberen deze in een recept te gaan verwerken.

 58. Anita Diepeveen

  Dat lijkt mij wel een feestelijke fles voor de kerst, dus ik doe graag mee

 59. Wat een ontzettend leuke actie! En wat een vrolijke fles 🙂 Zo krijg je gelijk zin in een heerlijk drankje Amarula 🙂 Zou fantastisch zijn om deze onder de Kerstboom te zetten voor m’n moeder. Zelf mag ik helaas geen alcohol meer maar ik weet dat zij gek is op Amarula en de nieuwe smaak dolgraag uit zou willen proberen. Dus ik doe graag mee met deze actie.

 60. Ik doe mee! Ik doe mee!
  Ik hou van het drankje! En zeker nieuwsgierig nr de nieuwe smaak!
  Een jaar geleden kocht ik mijn eerste schilderij met een prachtige olifant! Een olifant is voor mij een prachtig dier dat staat voor kracht!!!!

 61. Ik doe oook meeee! 😀
  Ik hou van dit heerlijk drankje! Nu ben ik ook wel nieuwsgierig naar die nieuwe smaak!
  Een jaar geleden kocht ik mijn eerste schilderijtje met een olifant op. Gekocht op een kerstmarkt, geschilderd door een klasgenootje van vroeger.
  Een olifant is een pracht van een dier en staat voor kracht!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*